Novi pedijatri u Domu zdravjla u Apatinu Novi pedijatri u Domu zdravjla u Apatinu
petak, 11 septembar 2020 05:48

Novi pedijatri u Domu zdravjla u Apatinu

Posle višegodišnjeg čekanja konačno je rešen problem hroničnog nedostatka pedijatara u Domu zdravlja u Apatinu. Od ove jeseni biće dugoročno angažovana tri nova pedijatra koji će biti na dopunskom radu u ovoj ustanovi.

- Dom zdravlja se duže vreme susreće sa problemom odlaska doktora u veće sredine. Konkurs za zapošljavanje pedijatra je stalno otvoren, ali nije bilo prijava. Sada smo najzad uz veliku pomoć lokalne samouprave našli održivo rešenje, rekla je Branka Bajić, zamenica direktora Doma zdravlja.

Kako je navela, već od sledeće nedelje će jedan pedijatar dolaziti dva puta nedeljno; dok je od oktobra dogovoreno angažovanje još dva lekara u dečijem dispanzeru, čime će sve smene biti pokrivene.

-Manjak pedijatara nas već dugo muči, zbog te situacije sam dobijala brojne pozive zabrinutih roditelja. Konačno smo uspeli da odgovorimo na njihovu brigu i da rešimo taj problem sa tri nova lekara, na zadovoljstvo pre svega građana i roditelja, kaže Dubravka Korać, predsednica Opštine.

Ona je objasnila da će angažovanje dodatnih lekara biti finansirano iz sredstava lokalne samouprave:

-Opština se odlučila na takav korak kako bismo pružili deci naše opštine bolju zdravstvenu negu. Prošle godine smo otpočeli veliko renoviranje Doma zdravlja, uloženo je dosta sredstava i u nabavku nove i moderne opreme, ali to ne vredi ako nemate kvalitetne doktore na raspolaganju. Radićemo na tome da privučemo još dobrih lekara u Apatin – zaključuje Koraćeva.

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.