Alkohol i nadmetanje srušili Florijana u Kupusini Alkohol i nadmetanje srušili Florijana u Kupusini Foto: Radio Dunav
nedelja, 06 septembar 2020 05:22

Alkohol i nadmetanje srušili Florijana u Kupusini

Samo nedelju dana od kako je u Kupusini, mestu sa većinskim mađarskim življem u vandalskom činu obezglavljen kip Svetog Florijana, apatinska policija je uspela da dođe do počinilaca.

To je za radio Dunav potvrdio Ištvan Peter odbornik u SO Apatin koji kaže da su vinovnici ovog nedela, trojica mladića srpske nacionalnosti iz Kupusine, od kojih jedan maloletan, pod dejstvom alkohola i uz pomoć cigli, polomili statuu.
-Zahvalan sam policiji na brzoj reakciji i rasvetljavanju ovog slučaja. Stanovnike Kupusine je ozbiljno uzdrmao ovaj vandalizam, jer smo ga doživeli kao napad na naš identitet i kulturnu zaostavštinu, kaže Peter. Prema njegovim rečima, poražavajuće je saznanje da su vandali iz Kupusine, mesta u kom je međunacionalna tolerancija na visokom nivou.

-To nam samo govori da moramo i dalje vredno raditi na međusobnom uvažavanju i toleranciji kako se ovakve stvari u budućnosti ne bi događale, poručio je Peter.

Kako Dunav saznaje, mladići su te i prethodne večeri proslavljali odlazak prijatelja u vojsku, nakon čega su u povratku kućama počinili vandalizam.

Protiv njih će biti podnete krivične prijave, a na teret im se stavlja i naknada štete, odnosno troškovi sanacije ovog kulturnog spomenika.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.