Palo drvo u centru Apatina i uništilo dva automobila Palo drvo u centru Apatina i uništilo dva automobila Foto: apatinskenovine.rs
petak, 04 septembar 2020 07:45

Palo drvo u centru Apatina i uništilo dva automobila

Jutros oko 9 časova ispred „Gomeksa“ palo je ogromno drvo lipe i uništilo dva automobila. Puka je sreća što nema stradalih, s obzirom na frekventnost ovog dela glavne ulice u prepodnevnim časovima, jer se u blizini nalaze škola, opština i policija, te se mnogi odlučuju da ostavljaju svoja bicikla na držač, smešten neposredno uz to drvo.

-Jutros sam redovno došla na posao, ostavila auto pored drveta, ni u snu ne pretpostavljajući da će samo dva, tri sata kasnije, ono pasti. Kad su mi javili da izađem napolje „jer je palo drvo“ nisam ni slutila kakav će me prizor dočekati. Auto je potpuno uništen, sva je sreća pa niko nije povređen, s obzirom da se tuda kreće puno ljudi, dece najviše, priča Vesna Novković, vlasnica automobila „pežo 206“, koji je potpuno stradao pod teretom ogromne lipe.

Drugi automobil marke „škoda oktavija“ pripada Bojani Pokrajac, koja je tu stala samo na par trenutaka.

-Obavila sam kupovinu, krenula ka kolima i drvo mi je, bukvalno, palo pred očima. Slika je bila za neverovati. Da je palo samo par trenutaka kasnije, ja bih već bila u autu, još pod stresom priča Bojana, koju smo zatekli na licu mesta.

Na licu mesta bili su i radnici JKP „Naš dom“. Osim nezvaničnog odgovora daje u pitanju lipa i da se „na osnovu zdrave krošnje nije moglo znati da je drvo iznutra bolesno i trulo“, zvaničnu izjavu nadležnih iz ovog javnog preduzeća nismo mogli dobiti.

Ako se ovom drvetu nije moglo primetiti da je iznutra bilo trulo i bolesno, kako kažu u JKP „Naš dom“, na onom, preko puta ovog, sve se jasno vidi, ali se, ipak, godinama ništa ne preduzima.

-Sedam godina ukazujemo na trulo drvo ispred naše kancelarije, koje će isto, poput ovoga, samo jednom pući i pasti. Ranije smo se obraćali Direkciji, jer je to bilo u njenoj nadležnosti, zadnjih godina „Našem domu“, ali povratne reakcije nema. Imali smo problem i sa slomljenom velikom granom, koja je bukvalno visila iznad bašte susednog kafića. Četiri sata nam je trebalo da, putem telefona, samo pronađemo osobunadležnu za izdavanje naloga za njeno sečenje, objašnjava advokat Željko Rajčević.

Policija je obavila uviđaj, a na lice mesta je izašla i nadležna inspekcijska služba koja je sačinila zapisnik. Nakon uklanjanja stabla znaće se visina pričinjene materijalne štete na vozilima.

Ko će biti odgovoran za nadoknadu štete, verovatno će rešiti sud. Po nekim, stručnim tumačenjima, odgovornost je onoga ko je dužan da se stara o gradskom zelenilu, uz solidarnu odgovornost njegovog osnivača, opštine. Koji, sa druge strane, već pominju da plato pored spornog drveta nije označen kao parking... Ovo, svakako, ne umanjuje nečiju odgovornost za pad više tona teškog drveta. U centru grada. Na držač za bicikla.

Niko nije stradao. Ovaj put smo imali sreće...

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Pre nego što počnete da koristite određene lekove ili dodatke, obratite pažnju kako utiču na vaše zdravlja, jer jedan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.