„Ciklonizacija“ o povećanom broju komaraca na području apatinske opštine „Ciklonizacija“ o povećanom broju komaraca na području apatinske opštine
četvrtak, 27 avgust 2020 06:26

„Ciklonizacija“ o povećanom broju komaraca na području apatinske opštine

MIGRIRAJU IZ NETRETIRANOG KOPAČKOG RITA!

-Razlozi za povećanu brojnost komaraca na teritoriji opštine Apatin su izuzetno povoljni hidrometeorološki uslovi za produkciju komaraca i njihova svakodnevna migracija iz netretiranog područja Kopačkog rita u tretirano urbano područje Apatina, navode u novosadskoj „Ciklonizaciji“, na naše pitanje otkud tolika najezda komaraca, iako se redovno tretiraju.

U dostavljenom saopštenju, koje je potpisao Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću ovog preduzeća, objašnjava se da je Kopački rit zaštićeno područje na teritoriji susedne države u kom se komarci ne tretiraju, a avgust ove godine je neuobičajeno povoljan za hiperprodukciju zbog nedavnog porasta vodostaja Dunava, punjenja rita i aktiviranja velikih izvorišta komaraca.

-Na osnovu parametara sa terena, Opštinska uprava i “Ciklonizacija” su krajem prošle nedelje organizovli sveobuhvatan kombinovani tretman protiv komaraca na celoj teritoriji opštine. U četvrtak 20. avgusta iz helikoptera i aviona izvedeni su tretmani u zaštitnim pojasevima oko Apatina i svih sela, dok je istovremeno sa zemlje izveden tretman ULV generatorima na celoj teritoriji opštine. Kontrola uspešnosti ovog tretmana pokazala je redukciju populacije komaraca od 90 odsto, što predstavlja izuzetno visoku uspešnost. Međutim, rezultati naših akcija anulirani su u vrlo kratkom roku zbog konstantne migracije komaraca iz Kopačkog rita na teritoriju tretiranog Apatina, objašnjavaju u „Ciklonizaciji“.

U saopštenju se još dodaje da,imajući sve ovo na umu, kao i predviđanje da se produkcija novih generacija komaraca u Kopačkom ritu stišava,Opštinska uprava i “Ciklonizacija” planiraju vrlo brzo još jednu seriju tertmana protiv komaraca na teritoriji cele opštine.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.