U apatinske vrtiće upisano 620 mališana U apatinske vrtiće upisano 620 mališana
četvrtak, 27 avgust 2020 06:25

U apatinske vrtiće upisano 620 mališana

U Predškolsku ustanovu „Pčelica“ Apatin ove godine je upisano 620 mališana koji su raspoređeni u 29 vaspitnih grupa, a školska godina koja će početi naredne sedmice po mnogo čemu će biti specifična. Na teritoriji opštine Apatin uključujući i sela, ima deset vrtića, što u uslovima rada pod okolnostima koje je nametnula pandemija virusa korona predstavlja ogroman organizacioni izazov, kaže Biljana Mandić, direktorica Predškolske ustanove „Pčelica“ Apatin.

– Nalazimo se u danima u kojima vršimo detaljne pripreme za početak nove školske godine. Na osnovu dopisa Ministarstva prosvete, analizom i praćenjem epidemiološke situacije u našoj opštini, procenom i kontrolom rizika širenja epidemije i uzimanjem u obzir naših prostornih, kadrovskih i organizacionih potencijala, nastojimo da stvorimo bezbedne uslove za rad i boravak dece i zaposlenih. Zadaci koji su pred nama pretpostavljaju krajnju ozbiljnost i odgovornost te vas molimo da imate razumevanja za sve odluke koje donosimo u saradnji sa lokalnom samoupravom, opštinskim kriznim štabom, Školskom upravom Sombor i drugim relevantnim akterima na lokalnom nivou. Roditelji dece koja će pohađati vrtić u narednoj školskoj godini su naši najvažniji partneri i iz tog razloga očekujemo podršku, razumevanje i saradnju jer to , pre svega, iziskuje naš svakodnevni život koji se odvija u uslovim epidemije COVID – 19 i vanrednih mera koje su na snazi, napominje Biljana Mandić.

Ono čemu se svi nadamo i čemu ćemo se zajedno radovati je proglašenje prestanka epidemije i organizovanje rada u redovnim uslovima, zaključila je direktorica Predškolske ustanove „Pčelica“.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.