Apatinski ronioci uvek tamo gde treba pomoć Apatinski ronioci uvek tamo gde treba pomoć
sreda, 26 avgust 2020 07:22

Apatinski ronioci uvek tamo gde treba pomoć

TURISTIMA IZ MAĐARSKE SPASILI TORBU SA DOKUMENTIMA I NOVCEM

Da su naši ronioci zaista uvek i u pravo vreme, na pravom mestu, te da je njihova pomoć često neprocenjiva, potvrdio je i događaj od pre neki dan, kada su sa dna reke izvadili torbu sa dokumentima jedne turistkinje i time joj spasili letovanje, za koje je već mislila da joj je upropašteno, odnosno da će umesto odmora,preostalo vreme u Srbiji provesti u pribavljanju novih putnih isprava.

Na svu sreću, njena agonija je uspešno završena, uživanje u letovanju nastavljeno, a nezgoda u koju je upala, zajedno sa svojim partnerom, će joj, kako je rekla „zahvaljujući našim roniocima ostati u sećanju kao zanimljiva avantura sa srećnim krajem“.

PREVRNUT ČAMAC

Par, mađarski državljani, tek su stigli u Kupusinu, na godišnji odmor. Na Kupusinskoj čardi su iznajmili čamac, u njega potrpali rančeve spremljene za kampovanje i veslajući starim Dunavcem, krenuli ka Štuka čardi. Već nakon kraćeg vremena su primetili da čamac pomalo propušta vodu, povremeno je izbacivali i nastavljali veslanje. Već nadomak cilja, sa već podosta vode, čamac se prevrnuo. Našim gostima nije pretila nikakva opasnost. Nisu bili daleko od obale, dobri su plivači, voda je topla, te su dograbili ruksake i gurajući ih pred sobom, stigli do obale. Međutim, za razliku od ruksaka, koji su ostali na površini vode, torba u kojoj su bila sva dokumenta (uz ostale i pasoši, te vozačka i saobraćajna dozvola), ključevi od automobila, mobilni telefon, novac... završila je na dnu Dunavca. Kad su shvatili da im nema najvažnije torbe, pali su u očaj, svesni svih peripetija koje su ih očekivale, ali i upropašćenog godišnjeg odmora.

PRONAŠLI TORBU NA DUBINI OD PET METARA

-Neko od ljudi koji su se zadesili na čardi, ne znamo tačno ko, se dosetio da bi mi mogli da im pomognemo. Pozvali su rečnu policiju, koja nas je kontaktirala, te smo, već narednog jutra bili na licu mesta. Sreća, pa se gospodin tačno sećao mesta gde se čamac prevrnuo, što nam je znatno olakšalo pretragu. Pronašli smo torbu u mulju, na dubini od oko pet metara, priča Milorad Bujić, predsednik DPA Apatin, koji je učestvovao u ovoj akciji zajedno sa kolegama Veljkom Cvetićaninom i Milanom i Nemanjom Kovačevićem.

Najzanimljivije je bilo, dodaje, kad je gospođa počela da vadi jednu po jednu stvar iz torbe.

-NJenom oduševljenju nije bilo kraja. Bila je ushićena kada je videla da je sve na broju, celo, neoštećeno. Čak je i mobilni telefon bio u funkciji, pošto je vodootporan, priča Bujić i dodaje da mu je veoma drago što su uspeli vratiti osmehe na lice turistima iz Mađarske i učiniti da im letovanje u Srbiji ostane u lepom pamćenju.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.