Dubravka Korać novi predsednik opštine Apatin Dubravka Korać novi predsednik opštine Apatin
subota, 22 avgust 2020 05:57

Dubravka Korać novi predsednik opštine Apatin

Skupština opštine Apatin izabrala je na današnjoj konstitutivnoj sednici Dubravku Korać iz Srpske napredne stranke za novu predsednicu opštine. Koraćeva je izabrana glasovima 27 od ukupno 29 odbornika SO Apatin, time postavši jedan od najmlađih predsednika opštine u Srbiji.

Dubravka Korać je u prethodnom mandatu vršila funkciju zamenika predsednika opštine Apatin, a bila je pokretačka snaga iza nekoliko značajnih projekata u našoj opštini: izgradnje jaslica u Apatinu, renoviranja vrtića u Prigrevici i Svilojevu, kompletne rekonstrukcije Doma zdravlja, brojnih infrastrukturnih projekata, kao i povećanja učeničkih i studentskih stipendija.

U prvom obraćanju, nova predsednica je objasnila sa kakvim izazovima se suočava opština Apatin danas:

„Naš najhitniji poduhvat je saniranje posledica pandemije i dalja organizacija zdravstvenog i obrazovnog sistema u opštini kako bi na jesen sve funkcionisalo kako treba. Opština Apatin se dobro borila sa pandemijom, imali smo vrlo mali broj slučajeva. A imali smo i odličnu organizaciju, građanima su deljena sredstva za zaštitu i dezinfekciju, a najugroženijima namirnice. Na nama je da oprezno nastavimo dalje i da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, što bolje organizujemo normalan život u našoj opštini.”

U njenom mandatu, naglašava nova predsednica opštine, akcenat će biti stavljen na nekoliko razvojnih oblasti:

„Prva stvar je svakako razvoj privrede. Mislim da smo udarili neke odlične temelje u prethodnom periodu: kroz pokretanje proizvodnje u Brodogradilištu, kroz subvencije malim i srednjim preduzećima, kroz otvaranje nekoliko fabričkih pogona u opštini. Borićemo se svom snagom da obezbedimo više radnih mesta i veći životni standard.

Druga tačka je iskorišćavanje potencijala reke Dunav, u svakom smislu. Pre svega turistički, kroz osmišljavanje i ulaganje u dodatne sadržaje. Svedoci smo pojačanog interesovanja za Apatin kao domaću destinaciju. Želim da Apatin izađe na Dunav i infrastrukturno i ekonomski, da se kao opština okrenemo tom neverovatnom potencijalu.”

Ni sela neće biti zapostavljena, kako naglašava Koraćeva:

„Svesni smo i podrške koju smo dobili u selima apatinske opštine i to je veliki podsticaj za nas. Već su inicirani projekti rekonstrukcije vrtića u Sonti, po ugledu na ranije sređene vrtiće Prigrevici i Svilojevu, kao i izgradnja pijace, dva problema koja dugo muče ovo selo. Radićemo na tome da dodatno podržimo poljoprivrednike naše opštine, kao i da poboljšamo infrastrukturu u selima.”

Predsednica je na kraju obraćanja uputila poruku građanima:

„Želim da se zahvalim građanima koji su ukazali poverenje listi Srpske napredne stranke i meni lično, ali i svim građanima opštine Apatin, bez obzira na njihovo političko ili drugo opredeljenje. U naredne četiri godine mandata boriću se za interese svakoga od njih i radiću svakodnevno na tome da naša opština bude razvijeno i kvalitetno mesto za život, kao i lepo mesto za odrastanje naše dece”, navela je nova predsednica opštine u svom prvom obraćanju.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Radovan Đukić iz SNS, a za predsednika skupštine opštine Milan Škrbić, takođe iz redova naprednjaka.

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.