Još jedna havarija u nizu na Dunavu kod Apatina: Pao deo mosta na pristanu Još jedna havarija u nizu na Dunavu kod Apatina: Pao deo mosta na pristanu
četvrtak, 13 avgust 2020 07:40

Još jedna havarija u nizu na Dunavu kod Apatina: Pao deo mosta na pristanu

Deo mosta na apatinskom pristanu juče je pao u vodu, jer su popucale sajle kojima je bio pričvršćen za ponton.

-Trebalo je pratiti oscilacije u vodostaju i shodno rastu ili opadanju vode tako zatezati ili otpuštati sajle, kojim je taj, drugi deo mosta bio privezan za jedan deo pontona. Međutim, to nije učinjeno, voda je naglo porasla i sajle su popucale. Deo mosta je, donjim delom sa betonskog pontona, na koji se samo delom oslanjao, upao u reku i samo se drži za osovinu koja se nalazi na polovini između gornjeg i donjeg dela mosta. Prilikom pada došlo je do kidanja dela konstrukcije sa sredine, za koji je ovaj deo mosta bio fiksiran, objašnjava nam dobro upućen izvor sa lica mesta.

Još dodaje da je, prilikom pada dela mosta pokidana cev za dovod vode do brodova, što će sigurno povećati troškove rekonstrukcije pristana.

Javno preduzeće za upravljanje putničkim pristanom i marinom „Apatin“ se, ovim povodom, nije oglašavalo.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ministar je rekao da problemi koji su uočeni kod dece nisu nerešivi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.