utorak, 25 maj 2021 05:42

(ВИДЕО) Свечани пријем за најбољег младог кувара у Србији

Седамнаеста генерација кувара која се школује у општини Апатин ове је године добила још једну потврду квалитета свог рада, и то на Републичком такмичењу из куварства, дисциплина ,,Јело по избору”, на ком је Стефан Терек, ученик трећег разреда Техничке школе са домом ученика освојио прво место.  Припремао сам роловану пилетину са спанаћем, на пиреу од …

(ВИДЕО) Свечани пријем за најбољег младог кувара у Србији Read More »


Седамнаеста генерација кувара која се школује у општини Апатин ове је године добила још једну потврду квалитета свог рада, и то на Републичком такмичењу из куварства, дисциплина ,,Јело по избору”, на ком је Стефан Терек, ученик трећег разреда Техничке школе са домом ученика освојио прво место. 

  • Припремао сам роловану пилетину са спанаћем, на пиреу од шаргарепе, фламбираним поврћем и сос од шумског воћа, рекао је Стефан и додао да му је у избору јела помогао његов ментор, проф. Немања Лакић.

Према речима награђеног ученика, ова награда је од великог значаја за његово даље школовање, нарочито с обзиром на чињеницу да му је златна медаља на такмичењу донела директан пролаз на пријемном испиту на Академији струковних студија, Високе хотелијерске школе у Београду где ће Стефан наставити своје школовање након завршетка средње школе. 

За Стефанов успех заслужан је и Немања Лакић, професор угоститељско-туристичких предмета у Техничкој школи са домом ученика, а који му је био ментор.

  • После 17 година, ето, један велики успех и мени као младом професору ове школе је част и задовољство да му будем ментор, истакао је Лакић.

Како сазнајемо од овог професора, епидемиолошке мере отежале су припему за такмичење, те је самим тим успех за школу још значајнији. 

На пријему који је за њих организован у згради Општинске управе, Стефану Тереку и његовом ментору честитке је упутила и председница општине Апатин, Дубрава Кораћ, са својим сарадницима.

  • Ја се надам да ће овај успех допринети нашој кампањи коју тренутно спроводимо, а то је кампања уписа средњих школа у Апатину, где и ове године, наравно, Техничка школа нуди смер куварства. Надам се да ће негде неке нове ђаке подстаћи да упишу Техничку школу, јер просто виде да постоје услови, да постоји наставни кадар који може да им омогући да заврше квалитетну школу, да направе одређене резултате и да већ након средње школе могу да почну да раде, али такође и да добију квалитетан основ за наставак школовања, тако да се још једном захваљујем наставницима и посебно Стефану на великом труду и на овом резултату који је постигао, изјавила је Кораћ.

Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.