Formiran mobilni tim za inkluziju Roma u opštini Apatin Formiran mobilni tim za inkluziju Roma u opštini Apatin
utorak, 12 januar 2021 07:27

Formiran mobilni tim za inkluziju Roma u opštini Apatin

Rešenjem opštinskog Veća opštine Apatin obrazovan je Mobilni tim za inkluziju Roma u opštini Apatin, sa ciljem unapređenja socijalne inkluzije Roma i Romkinja i jačanja nacionalnih mehanizama socijalne inkluzije romske nacionalne manjine.

Mobilni tim ima zadatak da učestvuje u izradi strateških dokumenata i planova i da pokreće, prati i sprovodi inicijative koje su od značaja za unapređenje položaja Romske zajednice. Danas je održan prvi sastanak članova Mobilnog tima koji je imao za cilj organizovanja i konstituisanje samog tela i donošenje plana rada za naredni period. Članovi Mobilnog tima su: Koordinator Mobilnog tima i predstavnik Centra za socijalni rad Nikolina Sučević, Danijela Ignac koordinator za romska pitanja, Suzana Klecin predstavnik Doma zadravlja iz Apatina, Aleksandra Šćekić savetnik za zapošljavanje iz NSZ Apatin i Sanja Šijan, predstavnik obrazovnih institucija.

U narednom periodu se očekuje donošenje pravilnika o radu, razmena podataka i pribavljanje podataka neophodnih za izradu predviđenih akata.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.