Apatin: Završen projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“ Apatin: Završen projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“
nedelja, 20 decembar 2020 08:34

Apatin: Završen projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“

Povodom završetka projekta „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom“ koji u okviru programa Exchange 5 sprovode Grad Novi Sad i opštine Apatin i Sremski Karlovci, održana je konferencija za učesnike, u onlajn formatu putem platforme Zoom.

Tim povodom, članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović istakla je da je cilj projekta unapređenje rada lokalne samouprave, podizanje transparentnosti i efikasnosti ali i popis javne svojine i upravljanje istom.

- Ono što je Grad Novi Sad uradio zajedno sa partnerskim opštinama u periodu trajanja projekta je unapređenje sistema upravljanja javnom svojinom u smislu popisa komunalne infrastrukture u dužini od oko 50 kilometara. Takođe je nabavljena IT oprema u cilju poboljšanja tehničkih kapaciteta opština, a organizovana je i edukacija za 30 zaposlenih u partnerskim lokalnim samoupravama na teme iz oblasti upisa prava javne svojine i upravljanja imovinom. Projekat je trajao dve godine što je izuzetno kratak period za uspostavljanje ovako velikog sistema, s obzirom na to da je popisano oko 50 kilometara komunalne infrastrukture koja je sada i u postupku ozakonjenja, odnosno u postupku upisa prava javne svojine. Zaista smo svi prezadovoljni načinom na koji je ovaj projekat vođen, kao i rezultatima istog – rekla je Mira Radenović.

Ključne aktivnosti projekta bile su formiranje radnih tela za popis komunalne infrastrukture, organizacija edukacije za zaposlene u partnerskim lokalnim samoupravama na teme iz oblasti upisa prava javne svojine i upravljanja imovinom, nabavka IT opreme, priprema tehničke dokumentacije i izvođenje geodetskih radova neophodnih za legalizaciju nepokretnosti, podnošenje zahteva za upis prava javne svojine, i ažuriranje podataka u evidencijama za upravljanje imovinom u Gradu Novom Sadu i u opštinama Apatin i Sremski Karlovci, utvrđivanje vrednosti imovine kao i organizovanje promotivnih aktivnosti.

Projekat „Osnaživanje lokalnih sistema upravljanja javnom imovinom” vredan je 242.860,18 evra, započet je 22. decembra 2018. godine i trajao je 24 meseca. Realizovan je u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionim partnerom. Telo za ugovaranje svih projekata grant šeme je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.