Radnici „Inserta“ dobili otkaze poštom, većina mašina već odneta Radnici „Inserta“ dobili otkaze poštom, većina mašina već odneta
subota, 05 decembar 2020 06:43

Radnici „Inserta“ dobili otkaze poštom, većina mašina već odneta

Za razliku od prvog puta, kada je poslovodstvo „Inserta“ doo iz Rume prvo podelilo, pa povuklo otkaze o radu, ovaj put bi otkazi mogli biti konačni, jer su propraćeni odnošenjem mašina iz apatinskog pogona ove firme. Uz rešenja o otkazu radnici su dobili i svu propratnu dokumentaciju, neophodnu za prijavljivanje na biro za nezaposlene.

-Sad bar definitivno znamo na čemu smo, posle onih „igranki“ iz marta, sa uručivanjima, pa povlačenjima otkaza. Od ondašnjih sto radnika, na posao je vraćeno nas oko 60. Radili smo, ali mnogo manje nego ranije. Firmu je, u međuvremenu, napustio ko god je našao neki sigurniji i bolje plaćen posao, navodi jedna od, sada već bivših, radnica „Inserta“, koja je, kao i većina, bila „na čekanju“ poslednjih desetak dana, zbog pojave korone u firmi.
U proizvodnji je ostalo da radi samo sedam radnika u krojačnici. Dok su oni radili, firma se polako praznila. Odnošen je materijal, rastavljane i pakovane mašine, rasformirana je i odneta čitava jedna proizvodna linija. Kuda i zašto, nisu ni znali, niti imali koga da pitaju.

Poslodavac se svih ovih dana nije oglašavao, ostavljajući radnicima da nagađaju kakva ih sudbina čeka. Sve do jutros, kada su odgovori stigli u vidu koverata sa rešenjima o otkazu i papirima za biro.

-Pričalo se da će nam se upravo sve ovako dogoditi, kako se i dogodilo. Da ćemo poštom dobiti otkaze, da se poslodavac neće ni pojaviti, niti nam išta objasniti.Eto, pogodile smo čak i datum koji će stajati na rešenjima. Pitam se samo da li je bilo toliko teško stati pred nas i ovo nam saopštiti, pa da se rastanemo kao ljudi. Ni toliko se nisu udostojili, ogorčena je naša sagovornica.

U rešenjima, donetim 30. novembra ove godine, je navedeno da je „potreba za radom radnika prestala usled ekonomskih promena nastalih kod poslodavca“ i da je „ovaj otkaz ugovora o radu konačan danom dostavljanja zaposlenom“.
Kakva će biti sudbina preostalih sedam krojača, koji još uvek rade, za sada se ne zna. Opet, po nekim izvorima, postoji šansa da oni nastave sa poslom, ali uz neki novi ugovor o radu i to sa nekom drugom firmom. Istog ili drugog vlasnika, ostaje da vidimo.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.