Najuspešnijim prosvetnim radnicima Apatina uručene Novembarske nagrade Najuspešnijim prosvetnim radnicima Apatina uručene Novembarske nagrade
sreda, 11 novembar 2020 07:04

Najuspešnijim prosvetnim radnicima Apatina uručene Novembarske nagrade

Povodom Dana prosvetnih radnika Srbije koji je prihvaćen kao Mitrovdan, 8. novembar, ali i za koji se veruje da je dan rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, u Apatinu su danas uručena priznanja istaknutim prosvetnim radnicima apatinskih osnovnih i srednjih škola kao i predškolske ustanove „Pčelica“.

Komisija za dodelu ovog najvišeg opštinskog priznanja u oblasti obrazovanja ove godine dodelila je pet nagrada a ona se pored plakete„Vuk Karadžić“ sastoji i od novčanog dela.

Ovogodišnji dobitnici „Novembarske nagrade“ su Ana Janovič profesor istorije u OŠ „Kiš Ferenc“ u Svilojevu, Milena Panjević profesorka razredne nastave u OŠ „Mladost“ u Prigrevici, Tina Trkulja profesorka likovne kulture u Gimnaziji i stručnoj školi „Nikola Tesla“, Ružica Šauer medicinska sestra-vaspitač u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Apatinu i Anka Milanko učiteljica razredne nastave u OŠ „Žarko Zrenjanin“. Priznanja je dobitnicima uručila predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać.

– Danas smo dodelili nagrade prosvetnim radnicima koje su njihove kolege nominovale za ovo priznanje. Na ovaj način lokalna samouprava prosvetarima odaje priznanje za kvalitetan rad, afirmiše ovu profesiju i potvrđuje njen značaj i ulogu u društvu, poručila je predsednica opštine.

Anka Milanko, učiteljica sa 36 godina radnog staža se zahvalila na podršci kolektiva, kolegama nastavnicima OŠ „Žarko Zrenjanin“ i opštini Apatin na dodeljenom priznanju.

-Ova nagrada mi veoma znači i podrška je svoj prosveti. Zahvalna sam opštini Apatin na ovom prijemu, što misle na nas i shvataju važnost posla koji svakodnevno obavljamo. Učitelji su osnova i nosioci obrazovanja, poručila je Milanko.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.