U Apatinu dodeljene Oktobarske nagrade za humanitarni rad U Apatinu dodeljene Oktobarske nagrade za humanitarni rad
ponedeljak, 26 oktobar 2020 06:54

U Apatinu dodeljene Oktobarske nagrade za humanitarni rad

Povodom 24. oktobra, Dana oslobođenja grada i opštine Apatin, u velikoj sali Skupštine opštine Apatin danas je održana svečana sednica na kojoj su istaknutim pojedincima i kolektivima dodeljene „Oktobarske nagrade“– najviše opštinsko priznanje.

Ovogodišnja dodela se umnogome razlikuje od prethodnih godina, prvenstveno zbog epidemiološke situacije zbog čega je izostala svečana akademija sa kulturno-umetničkim programom koja se tradicionalno održava u Kulturnom centru ali i u strukturi nagrađenih, jer su sva četiri opštinska laureata primila Povelju za oblast humanitarnog i socijalnog rada.

Prema predlozima koje su dali građani opštine Apatin najviše opštinsko priznanje dobili su Udruženje za zaštitu i udomljavanje životinja „Njuškica“ koje je u dve godine udomilo ili zbrinulo 140 napuštenih pasa, obezbedivši im pri tome adekvatnu medicinsku zaštitu i hranu. Ovo udruženje je sa skromnim finansijskim sredstvima uspelo da organizuje sterilizaciju za 200 napuštenih pasa. Ivan Barbir naš sugrađanin koji je preko stotinu puta donirao krv, Slavica Cvijić dugogodišnja radnica Doma za stare i penzionere koja se označava najzaslužnijom jer u ovoj ustanovi gde obavlja posao glavne medicinske sestre nije zabeležen slučaj infekcije virusom Kovid-19, i četvrto priznanje za humanost na delu zajednički su poneli Žaklina Krpjan, Dragan Rajšić, Goran Rajšić i Vlado Rajšić, Apatinci koji su u decembru prošle godine iz automobila koji se prevrnuo u kanal pun vode izvlačili unesrećene, spasivši tako dva lica od utapanja.

Nagrade koje se sastoje od Povelje opštine Apatin i novčanog iznosa od 50.000 dinara najzaslužnijim građanima, uručila je predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać.

– Na ovaj način lokalna samouprava pokušava da se oduži pojedincima za doprinos koji daju svojoj zajednici. Zahvaljujem se ovogodišnjim dobitnicima i volela bi da budu primer našim sugrađanima u narednom periodu, da slede njihovo zalaganje i angažovanje za dobrobit svih građana opštine, rekla je predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać.

U ime nagrađenih prisutnima se obratila Slavica Cvijić koja je izjavila da Oktobarska nagrada prija i godi, ali i obavezuje za neke buduće rezultate.

– 2020. godina nam prolazi u znaku pandemije, virusa kovid-19. To je iziskivalo da reorganizujemo uslove rada i života, da svako u svom domenu doprinese i učini sve da građani opštine Apatin što manje osete probleme sa kojima se suočavaju tokom ove godine. To što smo danas ovde dokazuje da smo u tome i uspeli. Zahvaljujem se u ime nagrađenih opštini Apatin, što je prepoznala naše napore i dodelila nam ove povelje. One prijaju i gode ali i obavezuju za neke buduće rezultate u radu. Ovo je veliki podstrek. Hvala vam, poručila je Slavica Cvijić.

Predsednici opštine Apatin Dubravki Korać na kraju svečanosti uručena je plaketa za izuzetan doprinos lokalne samouprave u radu apatinskog Crvenog Krsta. – Ovo je zahvalnica za nesebičnu podršku koju opština Apatin tokom trajanja vanrednog stanja i pandemije kovid-19 pruža našoj organizaciji, izjavila je Tijana Tomašević, generalni sekretar CK.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.