nedelja, 23 jun 2024 05:27

Evropska mreža operatera ispituje kako je došlo do nestanka struje u regionu

Evropska mreža operatera prenosnog sistema /ENTSO-E/ vrši ispitivanje incidenta koji se juče desio u delu sistema napajanja električnom energijom na jugoistoku Evrope, objavljeno je danas na stranici "ENTSO-e".

U saopštenju se navodi da se incident desio u Albaniji, Crnoj Gori, BiH i delimično u Hrvatskoj.

„Ugroženi operateri mrežnih sistema su uz podršku susednih operatera uspostavili normalan protok napona nakon skoro dva časa s ciljem da se umanji uticaj problema na potrošače“, ističe se u saopštenju.

„ENTSO-E“ trenutno radi na prikupljanju tehničkih podataka o nestanku struje od operatera koji su bili pogođeni i što je pre moguće objaviće dodatne informacije.

U skladu sa metodologijom o klasifikaciji incidenta Sistemski komitet za operacije će u narednim sedmicama izvršiti detaljnu istragu o incidentu, uz podršku stručnog tima.

Više gradova u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Crnoj Gori, Dalmaciji i Albaniji ostalo je juče bez električne energije zbog problema u prenosnoj mreži u regionu i preopterećenja ključnih interkonektivnih vodova.

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.