sreda, 28 februar 2024 07:55

Obeležen jubilej 75 godina od osnivanja apatinske biblioteke

Proteklog petka u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ Apatin je održana svečana akademija, povodom jubileja-75 godina od osnivanja ove biblioteke.

Na proslavi ovog značajnog događaja, kako za samu biblioteku tako i za sve građane Apatina, prisutni su imali priliku da čuju nešto više o osnivanju, radu i planovima u narednom periodu. Povodom ovog događaja direktorka biblioteke Sanja Šijan je istakla.

-Značajni jubileji predstavljaju priliku da se zajedno osvrnemo na istoriju, značaj i doprinos naše biblioteke u kulturnom i obrazovnom razvoju naše zajednice. Nama je drago što su se ljudi odazvali u ovako velikom broju i na ovaj način pokazali poštovanje i dali dodatnu podršku našoj biblioteci, a moje mišljenje je da biblioteke zaista jesu stubovi kulture.Na pitanje da li je moguće

decu vratiti čitanju, direktorka Šijan je rekla da deca nikada i nisu prestala da čitaju, samo u vreme moderne tehnologije pronalaze neke nove načine da dođu do informacije ili određenog štiva koje ih interesuje.
Zaposleni Narodne biblioteke zajedno sa svojom direktorkom nastavljaju da realizuju planove koje su zacrtali.

-Imamo za neki naredni period sjajne planove u saradnji sa vaspitno obrazovnim ustanovama koje prepoznaju naš rad i projekte koje smo pokrenuli. Očekujemo mnogo kreativnih, kvalitetnih, a korisnih radionica, kako za najmlađe tako i za onu stariju publiku. Planirana su i gostovanja znajačnih, poznatih pisaca, a i raznih Udruženja sa kojima imamo odličnu saradnju, kao i lekara, jer mi ne promovišemo samo kulturu nego i zdravlje.

Tokom svečane akademije uručene su i zahvalnice za uspešnu saradnju zaslužnim pojedincima, udruženjima građana, predstavnicima lokalnih ustanova, apatinskih škola, predškolskih ustanova, Predsednici opštine Apatin Dubravki Korać i medijima.

Između ostalih, zahvalnica za uspešnu saradnju uručena je i direktorki Doma za stare Apatin, Slađani Šušnjar, a Biblioteka „Miodrag Borisavljević“ je donirala ovoj ustanovi na poklon 105 naslova koji su prikupljeni u akciji koja je nešto ranije bila organizovana.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.