četvrtak, 22 februar 2024 10:17

Ambasadorka Nemačke, Anke Konrad, posetila Apatin

Opštinu Apatin je posetila ambasadorka SR Nemačke u Beogradu Anke Konrad i tom prilikom razgovarala sa predsednicom opštine Apatin Dubravkom Korać o različitim privrednim i kulturnim temama. Sastanku je prisustvovao i kulturni ataše ambasade Migel Valterajt (Miguel Waltereit). Nakon sastanka koji je održan u kabinetu predsednice opštine Apatin, u obilasku Muzeja Podunavskih Nemaca, delegaciji se pridružio i predsednik udruženja Nemaca “Adam Berenc” Boris Mašić.

“Ambasadorka Konrad je tokom posete upoznata sa kulturnim nasleđem opštine Apatin. Bila je veoma zahvalna radom našeg udruženja, ali i podrškom koju nam lokalna zajednica pruža u realizaciji projekata. Poseta je bila od velike važnosti za naše udruženje, čijem sastanku su prisustvovali gosti iz ambasade, kao i predsednica opštine Apatin, a verujem da će u budućnosti koristiti i daljem razvoju naše opštine”, poručio je Boris Mašić.

“Velika zahvalnost s moje strane na ljubaznom i prijateljskom dočeku u opštini Apatin. Osetila sam mnogo optimizma u razgovoru sa predsednicom Korać i verujem da ćemo u budućnosti imati još mnogo prilike za saradnju i nove susrete. Takođe, ljudi koji vode udruženje “Adam Berenc” već godinama pokazuju veliku posvećenost svom radu i ono što sam danas videla i čula je za poštovanje”, istakla je ambasadorka Anke Konrad.

“Veliko je zadovoljstvo i privilegija razgovarati o raznim temama sa ambasadorkom jedne zemlje kakva je Nemačka. Razgovarali smo o iskustvima koja Anke Konrad ima sa razvojem manjih sredina, kakva je naša opština, sa sličnim u Nemačkoj. Pričali smo o sličnim problemima, ali i kako se nemački narod suočavao sa njima. Takođe, razgovarali smo i o bogatom kulturnom nasleđu Nemaca na ovim prostorima i nadam se da će u budućnosti današnja poseta otvoriti neke nove pravce u razvoju opštine Apatin”, rekla je Dubravka Korać.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.