četvrtak, 22 februar 2024 10:17

Ambasadorka Nemačke, Anke Konrad, posetila Apatin

Opštinu Apatin je posetila ambasadorka SR Nemačke u Beogradu Anke Konrad i tom prilikom razgovarala sa predsednicom opštine Apatin Dubravkom Korać o različitim privrednim i kulturnim temama. Sastanku je prisustvovao i kulturni ataše ambasade Migel Valterajt (Miguel Waltereit). Nakon sastanka koji je održan u kabinetu predsednice opštine Apatin, u obilasku Muzeja Podunavskih Nemaca, delegaciji se pridružio i predsednik udruženja Nemaca “Adam Berenc” Boris Mašić.

“Ambasadorka Konrad je tokom posete upoznata sa kulturnim nasleđem opštine Apatin. Bila je veoma zahvalna radom našeg udruženja, ali i podrškom koju nam lokalna zajednica pruža u realizaciji projekata. Poseta je bila od velike važnosti za naše udruženje, čijem sastanku su prisustvovali gosti iz ambasade, kao i predsednica opštine Apatin, a verujem da će u budućnosti koristiti i daljem razvoju naše opštine”, poručio je Boris Mašić.

“Velika zahvalnost s moje strane na ljubaznom i prijateljskom dočeku u opštini Apatin. Osetila sam mnogo optimizma u razgovoru sa predsednicom Korać i verujem da ćemo u budućnosti imati još mnogo prilike za saradnju i nove susrete. Takođe, ljudi koji vode udruženje “Adam Berenc” već godinama pokazuju veliku posvećenost svom radu i ono što sam danas videla i čula je za poštovanje”, istakla je ambasadorka Anke Konrad.

“Veliko je zadovoljstvo i privilegija razgovarati o raznim temama sa ambasadorkom jedne zemlje kakva je Nemačka. Razgovarali smo o iskustvima koja Anke Konrad ima sa razvojem manjih sredina, kakva je naša opština, sa sličnim u Nemačkoj. Pričali smo o sličnim problemima, ali i kako se nemački narod suočavao sa njima. Takođe, razgovarali smo i o bogatom kulturnom nasleđu Nemaca na ovim prostorima i nadam se da će u budućnosti današnja poseta otvoriti neke nove pravce u razvoju opštine Apatin”, rekla je Dubravka Korać.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.