četvrtak, 21 decembar 2023 08:07

Apatinski Deda Mraz donosi poklone na poniju

Porodica Homolka iz Apatina u svom poljoprivrednom gazdinstu sa gaji šetland, apaluzo i vels ponije. Gde god se pojavi sa svojom maštovitom i prigodnom zapregom, ova vesela družina je prava atrakcija! 

Klara, Vihor, Munja i još dvadesetak poni konjića na poljoprivrednom gazdinstvu Atile Homolke iz Apatina velika su ljubav i radost već šest godina, kako porodice Homolka tako i brojnih posetilaca naročito dece.

“Počeli smo tako što smo kupili kobilicu i ždrebe sinu za jahanje, s obizirom da kod mene postoji iz detinjstva ljubav prema konjima. A priroda sama govori da im je dobro. Računam da je to tako iz razloga što se svake godine razmnožavaju, njima su dakle uslovi kod nas jako dobri. To je jedna potvrda da ih dobro čuvamo i jako volimo” kaže Atila Homolka.

Sa ponijima u zimsko doba, Atila se pretvara u bačkog Deda Mraza, a tokom cele godine ili gostuje na brojnim manifestacijama ili je domaćin malim jahačima.

“Dolazim iz Švedske i svaki put kad dođem u Apatin idem da jašem ponije jer se osećam sigurno i lepo. Volim ponije i to mogu reći i na švedskom…” ispričala je, između ostalog Isidora Kostić, devetogodišnja devojčica rodom iz Apatina koja sa porodicom živi u Švedskoj.

"Rado dolazim ovde jer volim konje, poniji su super životinje!” ističe Nađa Vražić.

Sa ponijinma, Atilin sin Viktor uspešno se takmiči na konjskim trkama.

"Osvajao sam prva mesta na trkama u Subotici, Pančevu i drugim mestima u trkama poni konja!” objasnio je Viktor.

Na radost i za dečije osmehe, apatinski Deda Mraz na ponijima obići će brojne vojvođanske gradove.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.