utorak, 19 decembar 2023 06:08

Siniša Starčević pobednik 13. smuđijade u apatinu

Proteklog vikenda, Apatin je bio domaćin 13. Smuđijade, manifestacije koju tradicionalno organizuje Udruženje sportskih ribolovaca “Čikla” Apatin u saradnji sa Turističkom organizacijom. Uprkos izazovima koje je donosio visoki vodostaj Dunava, takmičenje je okupilo 40 ribolovaca iz Mađarske, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Najuspešniji takmičar bio je Siniša Starčević iz Doboja, koji je zauzeo prvo mesto sa primerkom smuđa teškim 2350 grama. Drugo mesto pripalo je Marinu Šimunovu , koji je ulovio smuđa od 1650 grama, dok je treće mesto osvojio Boris Zebelјan iz Pančeva.

Zbog nepovolјnog vodostaja Dunava, borba za najtežeg smuđa premeštena je sa živog Dunava na pecarošku stazu u zalivu. Uz sve izazove, takmičari su pokazali svoje umeće i uspeli “iščačkati” nekoliko impresivnih primeraka smuđa čime su doneli radost svima u organizaciji, kaže Dejan Dizija predsednik Udruženja “Čikla”.

On je ovogodišnje takmičenje ocenio uspešnim. -Vodostaj je bio i više nego nepovolјan, a Dunav je vidno rastao čak i za vreme takmičenja, što nije omelo majstore varalice, kaže Dizija.
Dodela priznanja održana je u restoranu Ark Liberland, a poseban gost večeri bio je Miodrag Perović, šef ribarstva pri upravi JP “VojvodinaŠume”, koji je prisutnima preneo podatke o riblјem fondu na Dunavu i saradnji sa ribolovačkim udruženjima.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.