petak, 01 decembar 2023 06:53

Održana godišnja skupština Sportskog saveza opštine Apatin

Redovna godišnja Skupština Sportskog saveza opštine Apatin održana je danas u velikoj sali SO Apatin. Dnevni red je imao šest tačaka, a izveštaj o radu Sportskog saveza opštine Apatin za 2022. i prvih šest meseci 2023. godine prisutnim predstavnicima klubova je podneo predsednik ove organizacije Dejan Smiljanić. On je izneo i plan rada Saveza do kraja tekuće godine, a sve tačke dnevnog reda su jednoglasno usvojene. Sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko je za istakao da je saradnja između klubova i krovne sportske organizacije u našoj opštini svake godine sve bolja.

"Mislim da svake godine imamo sve bolju saradnju sa sportskim klubovima, ali ponekad to nije dovoljno jer je potrebno da postoji i saradnja između Lokalne samouprave, klubova, Saveza i školskog sporta.

Školski sport je u Zakonu o sportu definisan kao jedan od prioriteta, tako da deo odgovornosti moraju preuzeti direktori obrazovnih ustanova, nastavnici, učitelji i da daju svoj udeo u toj oblasti, kako bi imali uspešnu saradnju. Imamo obećanje da će više instance pomoći klubovima kada su u pitanju finansije, infrastruktura i sportska oprema, a Sportski savez opštine Apatin je tu da kao i do sada, pomogne finansiranjem redovnih godišnjih programa i manifestacija. Budžet za sport u 2024. će biti veći nego ove godine, a mi ćemo se potruditi da klubovi što pre dobiju novac koji im po kategorizaciji pripada, kako bi mogli da finansiraju troškove koje će imati u drugom delu sezone", zaključio je Radujko.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.