petak, 01 decembar 2023 06:53

Održana godišnja skupština Sportskog saveza opštine Apatin

Redovna godišnja Skupština Sportskog saveza opštine Apatin održana je danas u velikoj sali SO Apatin. Dnevni red je imao šest tačaka, a izveštaj o radu Sportskog saveza opštine Apatin za 2022. i prvih šest meseci 2023. godine prisutnim predstavnicima klubova je podneo predsednik ove organizacije Dejan Smiljanić. On je izneo i plan rada Saveza do kraja tekuće godine, a sve tačke dnevnog reda su jednoglasno usvojene. Sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko je za istakao da je saradnja između klubova i krovne sportske organizacije u našoj opštini svake godine sve bolja.

"Mislim da svake godine imamo sve bolju saradnju sa sportskim klubovima, ali ponekad to nije dovoljno jer je potrebno da postoji i saradnja između Lokalne samouprave, klubova, Saveza i školskog sporta.

Školski sport je u Zakonu o sportu definisan kao jedan od prioriteta, tako da deo odgovornosti moraju preuzeti direktori obrazovnih ustanova, nastavnici, učitelji i da daju svoj udeo u toj oblasti, kako bi imali uspešnu saradnju. Imamo obećanje da će više instance pomoći klubovima kada su u pitanju finansije, infrastruktura i sportska oprema, a Sportski savez opštine Apatin je tu da kao i do sada, pomogne finansiranjem redovnih godišnjih programa i manifestacija. Budžet za sport u 2024. će biti veći nego ove godine, a mi ćemo se potruditi da klubovi što pre dobiju novac koji im po kategorizaciji pripada, kako bi mogli da finansiraju troškove koje će imati u drugom delu sezone", zaključio je Radujko.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.