Podignuta optužnica za zločin u Odžacima Podignuta optužnica za zločin u Odžacima
nedelja, 08 novembar 2020 09:12

Podignuta optužnica za zločin u Odžacima

Više javno tužilaštvo u Somboru podiglo je 14. oktobra optužnicu protiv Pavla H. (67) iz Odžaka, osumnjičenog da je 19. maja nožem usmrtio prijatelja Zorana Tomića (60), zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo i krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saznaje “Dnevnik”.

Optužnica, prema našim saznanjima, nije stupila na pravnu stranu jer je izjavljena žalba protiv rešenja vanpretesnog veća Višeg suda u Somboru i u toku je odlučivanje o njoj.

Osumnjičenom je pritvor poslednji put produžen rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru i može trajati najduže do 16 decembra.

- Pritvor je P. H. produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni, ukoliko se nađe na slobodi, mogao ponoviti krivično delo za koje se u konkretnom slučaju tereti - pojašnjava za “Dnevnik” portparol Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se 19. maja oko 20 časova u Knez Mihailovoj ulici, u kući u kojoj je pokojni Zoran Tomić stanovao. Prema rečima komšija, Tomić i Pavle H. su se kobne večeri družili i pili alkohol, da bi u jednom trenutku došlo do svađe, nakon čega je Pavle zgrabio nož i nasrnuo na prijatelja.

Optužnica, prema našim saznanjima, nije stupila na pravnu stranu jer je izjavljena žalba protiv rešenja vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru i u toku je odlučivanje o njoj

Do eskalacije je došlo u dvorištu, kada je Pavle, kako se sumnja, zadao smrtonosan udarac Zoranu, nakon čega je nesrećni čovek preminuo.

Po rečima komšinice Dušanke Č., koja stanuje u dvorišnom stanu iza kuće u kojoj je živeo stradali, negde između 20 i 21 čas čula se galama i vike. Kada je izašla u dvorište, ugledala je Zorana i Paliku, kako zovu Pavla, kako se tuku.

- Pretpostavljam da su se Zoki i Palika posvađali u kući, a onda nastavili svađu u ajnfortu – rekla je dan nakon nemilog događaja za „Dnevnik” Dušanka i dodala da je Pavle bio prilično agresivan. – Palika je u ruci držao nož. Bez razmišljanja sam potrčala ka njima, a prijateljica Marija, koja je bila kod mene na kafi, pozvala je policiju. Umešala sam se i pokušala da ih razdvojim. Udarila sam Paliku u ruku i izbila mu nož, ali ga je on ponovo dohvatio. Dok su se njih dvojica rvali, pokušala sam da stanem na ruku u kojoj je Palika držao nož i nekako sam uspela, još jednom, da mu ga izbijem. Ne znam kada i kako je ubo Zorana, jer nigde nije bilo krvi. Zoki je ležao na zemlji, a ja sam pokušavala da mu pomognem. Okrenula sam ga na stranu, dala mu vode… Došli su Hitna pomoć i policija, ali Zokiju nije bilo spasa.

U Odžacima kažu da su pokojni Zoran i Pavle, poslednjih meseci, često pili zajedno. U alkoholisanom stanju su, kako kažu, umeli i da se posvađaju, pobiju, a potom i pomire.
- Zoran je bio poznat kao čovek koji je često tražio pomoć za lečenje, jer je bio psihički bolesnik, ali nije bio nasilan. Živeo je sam u jednoj sobi bez struje i vode - ispričao je za “Dnevnik” jedan od komšija i dodao da je reč o staroj kući koja je podeljena na nekoliko stanova.

Za razliku od Zorana, Pavle je bio problematičan. Voleo je da popije i gotovo svakodnevno je bio u alkoholisanom stanju. Većinu vremena provodio je na ulici, gde je faktički i živeo. Niko nije znao da kaže da li ima porodicu i dom.

Kao što smo već pisali, Pavle H. je višestruko osuđivano lice, a za ovo krivično delo, koje mu se stavlja na teret, propisana je kazna preko deset godina zatvora.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.