petak, 12 novembar 2021 07:23

„Publikum“ – festival profesionalnih pozorišta od 17. novembra u Kuli

U Kuli će od 17. do 21. novembra biti održan prvi Festival profesionalnih pozorišta nazvan „Publikum“. Konačnu reč o pobedniku, odnosno najboljoj predstavi na ovom festivalu daće publika. Nastupiće pet profesionalnih pozorišta iz Sombora, Kikinde, Subotice, Novog Sada i Beograda. Festival organizuje Kulturni centar Kula uz pokroviteljstvo opštine Kula, kaže Kamenko Bertić, direktor Kulturnog centra Kula.

-Kulturni centar Kula s ponosom predstavlja svoj prvenac – Festival profesionalnih pozorišta, koji smo želeli da organizujemo protekle godine, ali nismo uspeli zbog epidemiološke situacije. Decenijama smo domaćini Festivalu po kome je naš grad poznat. Kada se zavese tog Festivala spuste ostaje mala praznina. Jedna misao Jovana Sterije Popovića bila je iskra – „Publikum je prvi sudija, a vreme putem apelacije poslednji sud proiznosi“. Rodila se ideja da Kula može imati Festival profesionalnih pozorišta, festival na kome će publika odlučivati o najboljoj predstavi. Kula to može, kao i do sada uz nesebičnu podršku osnivača. Možda će nas publika inspirisati da i mi pokrenemo profesionalne projekte u našem Pozorištu…vreme će pokazati. Započinjemo ovu lepu pozorišnu priču predstavama iz prijateljskih i nama bliskih pozorišta iz okoline, rekao je Bertić.

Predstave se igraju na sceni Pozorišta Kulturnog centra Kula sa početkom u 20 časova i uz poštovanje epidemioloških mera, što znači da je broj mesta u sali ograničen, a posetioci će morati da nose maske. Publika će na biletarnici besplatno dobijati karte sa kojima će na kraju predstave glasati.

Izvor: nasemesto.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.