Proglašen karantin, virus majmunskih boginja divlja Proglašen karantin, virus majmunskih boginja divlja Shutterstock/Tatiana Buzmakova
četvrtak, 22 avgust 2024 00:24

Proglašen karantin, virus majmunskih boginja divlja

Argentinske vlasti stavile su brod na reci Parana, u blizini grada Rosario, u karantin zbog sumnje na pojavu majmunskih boginja, preneli su lokalni mediji.

Brod plovi pod zastavom Liberije, izvestio je portal Infobae, pozivajući se na pomorske izvore.

Kako se navodi, kapetan broda je izvestio da je osobi na brodu sa "simptomima kompatibilnim sa virusom" potrebna medicinska pomoć, a rezultati testova se čekaju.

U Argentini je do sada potvđeno osam slučajeva mpoksa, virusne infekcije koja izaziva gnojne lezije i simptome slične gripu.

Infekcija obično ispoljava blage sisteme, ali u određenim slučajevima može da izazove smrt, piše Rojters.

Nova varijanta mpoksa brzo se proširila u Africi, što je navelo Svetsku zdravstvenu organizaciju da proglasi mpoks zdravstvenom pretnjom na globalnom nivou.

Izvor: b92.net

Lifestyle

Da li ste se ikada zapitali kako je izgledala prva web stranica u istoriji interneta, te čemu je služila? Prvi web sajt...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.