nedelja, 26 novembar 2023 04:51

NEOBIČNA SVETLOST NA NEBU IZNAD SRBIJE Krug oko Meseca izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama, evo o čemu se radi! (FOTO)

Čudna pojava na nebu posvađala je večeras veliki broj korisnika društvenih mreža. Naime, na nebu iznad Srbije pojavilo se nešto nalik prstenu, odnosno savršeni krug oko Meseca, a ispod slika koje su osvanule na društvenoj mreži Instagram, pojavila se lavina komentara.

- Neka čudna pojava na nebu, savršen krug oko meseca, Deluje interesantno, a možda neko zna nešto više o tome - stoji u opisu slike objavljene na instagram profilu "moj_beo_grad".

Ispod slike samo su se nizali komentari, a ovo su samo neki od njih:

"To su vanzemaljci", "Bukvalno apokalipsa", "Zemlja je ipak ravna ploča!".

Nakon niza pretpostavki i opšte rasprave u komentarima, nekoliko osoba objasnilo je šta je zapravo prsten koji se formirao oko Meseca i na taj način rešili sve nedoumice.

"Prsten oko meseca je poznata optička atmosferska pojava"

- Prsten koji su mnogi videli oko Meseca je poznata optička atmosferska pojava. Povremeno oko Meseca mogu da se vide različiti svetlosni efekti. U zavisnosti od uslova "slika" se razlikuje ali najpoznatije pojave poznate su kao Mesečeva korona i halo - objasnio je jedan korisnik.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.