Rekonstrukcija skejt parka u Somboru – nove sprave, više mogućnosti Rekonstrukcija skejt parka u Somboru – nove sprave, više mogućnosti
utorak, 12 maj 2020 06:10

Rekonstrukcija skejt parka u Somboru – nove sprave, više mogućnosti

Skejt park na Prvomajskom bulevaru u Somboru uskoro će ponovo biti dostupan ljubiteljima ovog sporta. Dotrajale sprave zamenjene su novim, a park će od sada biti prilagođen i za vožnju rolera i BMX-a.

Završne radove na rekonstrukciji skejt parka obišla je danas gradonačelnica Dušanka Golubović, zajedno sa direktorom JKP „Zelenilo“ Momirom Miokovićem.

„S obizirom na to da je skejt park koji ovde postoji već nekoliko godina u nazad potpuno dotrajao što se tiče sprava odlučili smo tokom prošle godine da isti unapredimo i da dobijemo potpuno nove sprave na ovom terenu. Skejt park više neće biti namenjen samo za skejtere, nego i one koji vole rolere i vožnju BMX-a i u tom smislu ćemo od strane izvođača dobiti na poklon na kraju izvođenja radova i jedan performans u kome će svi zainteresovani naši sugrađani moći da vide kako pravilno treba da se upotrebljava park za ovakve namene. Ove nedelje se park završava i u subotu je planirano svečano otvaranje sa ovim performansom“ istakla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.
BMX vozač Milan Babić rekao je da je skejt park pogodan i za vozače sa naprednijim veštinama, ali i za početnike i da park sada nudi mnogo više mogućnosti od prethodnog.

„Ovaj park namenjen je za skejt, rolere i BMX, obuhvata sva tri sporta. Elementi nisu skroz početnički, moguće je na njima da voze ljudi koji su malo naprednije veštine i imaju više znanja u vožnji, mogu da ga iskoriste za neke bolje trikove i da se pripremaju za neka takmičenja. U suštini, ima i elemenata koji su spremni za početnike da uče neke osnovne trikove i da krenu da se bave ovim sportom. Iako je dimenzija parka ista kao i prošlog, trenutno ima mnogo više mogućnosti, mnogo više kombinacija koje mogu da se primene, pa čak i za parkur“ izjavio je Babić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.