Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Somboru Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Somboru EPA-EFE (Fehim Demir)
sreda, 12 oktobar 2022 06:11

Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Somboru

Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je 3. oktobra i u Somboru, a zainteresovanost građana je velika. Pacijenti vakcinaciju mogu zakazati kod izabranog lekara ili se bez zakazivanja vakcinisati na vakcinalnom punktu grada Sombora. Za teritoriju zapadnobačkog okruga opredeljeno je više od 13.000 doza, dok je za grad Sombor rezervisano 4.200 vakcina. 

Više od 1700 građana primili su vakcinu protiv sezonskog gripa na Vakcinalnom punktu u Somboru. Građani imaju priliku da biraju između dva proizvođača vakcine.

"Koristimo dve vakcine dostupne našem tržištu, to su "Torlaks Flu" iI "Vaxigrip" , a razlika između njih je što se Torlakova vakcina može dati osobama od 18 do 65 godina, a Vaxigrip vakcina se daje za imunizaciju odraslih osoba ,zajedno sa trudnicama I deci preko 6 meseci starosti.Vakcina se preporučuje ljudima koji vakcinu primaju radi hroničnih oboljenja tj. medicinskih indikacija ,zatim tu su službe Socijalne zaštite, Javne službe, starački domovi I zdravstveni radnici", rekao je dr. Zdravko Hlodik, koordinator vakcinalnog punkta u Somboru.

Pacijenti mogu zakazati vakcinaciju kod svog izabranog lekara ili se bez zakazivanja vakcinisati na Vakcinalnom punktu grada Sombora i Doma zdravlja koji se nalazi u Beogradskoj ulici broj 31 svakog radnog dana od 8 do 14 sati.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.