U Somboru vozio sa 3,10 promila alkohola U Somboru vozio sa 3,10 promila alkohola
utorak, 04 oktobar 2022 05:51

U Somboru vozio sa 3,10 promila alkohola

Tokom protekla tri dana pojačane kontrole, saobraćajna policija kontrolisala je 33.739 vozila, a otkriven je ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja.

Najveći broj vozača, ukupno 5.292, kažnjen je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nevezivanja pojasa kažnjeno 2.066 vozača i putnika.

Na alkohol je testirano 28.376 vozača, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno njih 848. Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u policiji, jer je vozio sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a zadržano je i 27 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
četrdesetsedmogodišnji vozač pežoa, koji je, u 16.28 časova, otkriven da vozi sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. Zadržan je u policiji i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave Novi Sad, 952, na teritoriji Policijse uprave u Čačku otkriveno je 884, a na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd 846 prekršaja.

S obzirom da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će pogoršati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise.

Izvor: 021.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.