ponedeljak, 16 maj 2022 09:53

Tijana Kabić četvrta maratonka iz Srbije na 35. Beogradskom maratonu!

             Ovogodišnji 35. Beogradski maraton, pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze”startovao je u nedelju 15. maja u osam sati. Tradicionalno, trka je krenula ispred crkve Svetog Marka, a ove godine u maratonskoj i polumaratonakoj trci učestvovalo oko 5.000 trkača, od čega hiljadu stranaca iz 70 zemalja. Posle dve godine pauze zbog pandemije ponovo se održava i Trka zadovoljstva u kojoj učestvuje više hiljada građana.  Pored ranijeg starta nego što je uobičajeno trkača je dočekalo veoma toplo i nepovoljno vreme za trčanje što je u mnogome uticalo i na same razultate.

            Učešće na najmasovnijoj trci u našoj zemlji imali su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor. Najvredniji rezultat istrčala je Tijana Kabić koja je bila učesnica veoma zahtevne maratonske trke. Tijana je istrčala 42 kilometra za tri sata i trideset i tri minuta zauzevši sedmo mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji, odnosno četvrto mesto u  konkurenciji trkačica iz Srbije. Prva tri mesta su zauzele trkačice sa Afričkog kontinenta. Maratonsku trasu su istrčali i Suzana Filipović i Vladimir Bulaić kao i članica Triatlon kluba ‘’Sprint’’ Sombor Zorica Gradinac Milutin. Upola kraću polumaratonsku trasu u dužini od 21 kilometra istrčali su i Dejan Nikolić, Zoran Nikolić, Srđan Sajlović, Arpad Šarkezi, Aleksandar Krneta, Zoran Marković, Tjana Odobašić, Maja Bodrožić, Biljana Vezmar i Ljerka Vukmirović.

            U organiacionom timu 35. Beogradskog maratona učestvovao je i član ‘’Somaratona’’ Milan Kovačić koji je takođe dao doprinos ovoj manifestaciji.

            Dan ranije u subotu 14. maja na Tari je održana još jedna ‘’Tribalion’’ trka sa preprekama. Učesnici su mogli da biraju kraću stazu od 12 kilometara sa 25 prepreka i 21 kilometar sa 35 prepreka. Učešće na ovogodišnjem ‘’Tribalionu’’ uzeleo je 2.000 ljudi što ga čini jednim od masovnijih događaja. Svoje uspešno učešće imali su i članovi ‘’Somaratona’’ koji su uspešno savladali sve prepreke koje su bile pred njima. Kroz cilju su prošli Predrag Škorić, Kvinton Vander Hejden, Ivana i Daniel Šokac kao i članovi trkačke porodice Kasap: Tara, Ana i Dragan.

                                                                              

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti