utorak, 21 decembar 2021 07:23

U TOKU ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI KANALIZACIONE MREŽE NA GAKOVAČKOM PUTU

Predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus, zajedno sa direktoricom Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“ Jasninom Bobić, obišao je danas radove na izgradnji prepumpne stanice na kanalizacionoj mreži na Gakovačkom putu.

Ovo su završni radovi, kojim je prethodila izgradnja pet krakova kanalizacione mreže, koji će omogućiti da oko 50 domaćinstava u ovom delu grada bude priključeno na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu. Veći deo mreže je gravitacioni sistem, do prepumpne stanice, odakle se potisnim cevovodom upumpava dalje u sistem. Radovi su započeli tokom 2020. godine, vrednost je nešto više od 32 miliona dinara, za šta je sredstva obezbedio Grad Sombor.

Predsednik Skupštine grada ovom prilikom istakao je da lokalna samouprava kontinuirano radi na poboljšanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture.

„Cilj je da u narednim godinama sve ulice budu pokrivene vodovodnom, kanalizacionom mrežom i asfaltom. Zahvaljujući tome što je Sombor postao deo projekta Čista Srbija, očekujemo da će u narednih pet godina biti završena izgradnja kanalizacione mreže, kako u gradu, tako i u svim naseljenim mestima, u dužini od oko 246 km, sa 5 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čime će se znatno povećati ekološka zaštita voda i zemljišta na čitavoj teritoriji Grada Sombora“, rekao je Zoran Rus.

Projekat „Čista Srbija“ najveći je projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture koji sprovodi Vlada Republike Srbije u saradnji sa kineskim investitorima CBRC.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.