Bački Monoštor gradi postrojenje za prečišćavanje pijaće vode Bački Monoštor gradi postrojenje za prečišćavanje pijaće vode
ponedeljak, 04 maj 2020 17:55

Bački Monoštor gradi postrojenje za prečišćavanje pijaće vode

U Bačkom Monoštoru biće izgrađeno postrojenje za pripremu i preradu pijaće vode, a vrednost ovog projekta je oko 67,7 miliona dinara bez PDV-a.

Pokrajinski sekretarijat je obezbedio preko konkursa 20 miliona dinara dok će ostatak sredstava obezbediti Grad Sombor, navodi se u saopštenju.

U okviru projekta planirana je montaža i izgradnja postrojenja za pripremu i preradu pijaće vode, a oprema u ovom postrojenju će biti bazirana na "zatvorenom" sistemu filtracije (peščani filteri), procesu dezinfekcije vode natrijum-hipohloritom i filtracijom otpadne vode od pranja filtera.

Oprema koja će se koristiti u postrojenju za pripremu i preradu pijaće vode Bački Monoštor imaće i tehničko rešenje za problem otpadnih voda koje nastaju procesom pranja filtera, a kako ne bi došlo do zagađenja životne sredine i narušavanja zone sanitarne zaštite izvorišta, odnosno "ni jedna kap vode u tehnolškom procesu filtracije neće biti odbačena već će se ponovno vraćati u ciklus filtracije", poručuju nadležni tog grada.

Izvor: RTV

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti