Somborskim ugostiteljima, uz istu naknadu, omogućeno proširenje bašta Somborskim ugostiteljima, uz istu naknadu, omogućeno proširenje bašta
četvrtak, 30 jul 2020 05:31

Somborskim ugostiteljima, uz istu naknadu, omogućeno proširenje bašta

Gradsko veće grada Sombora održalo je 207. sednicu na kojoj je usvojen predlog za proširenje površina bašta ugostiteljskih objekata u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid-19.

Prema ovom predlogu, ugostiteljima će biti omogućeno da uvećaju površinu bašta ugostiteljskih objekata, gde god je to moguće u smislu neometanog korišćenja trotoara, pešačkih zona kao i slobodnog prolaza interventnih vozila.

Potreba za uvećanjem površina bašta uzrokovana je merama prevencije širenja zarazne bolesti Kovid-19 i propisanog većeg rastojanja među stolovima od uobičajenog, tako da, iako će se uvećati površina bašte ugostiteljskog objekta, broj stolova i stolica će ostati isti. Naknada za korišćenje javne površine ostaje ista, a zahtev za proširenje upućuje se, kako se navodi u saopštenju, Odeljenju za prostorno planiranje urbanizam i građevinarstvo Gradske uprave grada Sombora.

Kod bašta ugostiteljskih objekata gde nije moguće uvećati površinu, umanjuje se broj stolova na nepromenjenoj površini, uz proporcionalno umanjenje naknade za korišćenje javne površine.

Na 207. sednici Gradskog veća grada Sombora usvojeni su i predlog Odluke o završnom računu budžeta Grada Sombora za 2019. godinu, predlog Odluke o donošenju plana detanjne regulacije poslovno-sportske zone oko Gradskog stadiona, kao i predlog Odluke o dodeli sredstava licima koja su učestvovala na konkursu za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo u 2020. godini.

Izvor: dnevnik.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti