Održano jubilarno 200. kolo trkačke lige Somaraton Održano jubilarno 200. kolo trkačke lige Somaraton
ponedeljak, 26 oktobar 2020 10:31

Održano jubilarno 200. kolo trkačke lige Somaraton

U subotu 24. oktobra sa startom ispred gradskog kupališta ''Štrand'' održano je 200 – to kolo trkačke lige Somaraton koje su pored članova Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' trčali i trkači iz Apatina, ''Čegarunniga'' iz Novog Sada, a ovom događaju je prisustvovao i Goran Čegar, koordinator Srpskog atletskog saveza. Trkačka liga Somaraton se trči svake subote na kojoj se trkači takmiče na distanci od 5 kilometara. Ovog puta je postavljen i rekord lige od kada se ona trči i od kada se vode zvanični rezultati, a isrčao ga je mladi Nikola Boca koji je pet kilometara istrčao sa sjajnih 16 minuta i 38 sekundi. Jubilarno kolo je bilo prilika i da se na polusezoni nagrade najbolji trkači lige, a to su kod muškaraca Josip Major, Dejan Nikolić i Srđan Sajlović, a kod dama Ivana Šokac, Danica Grujić Firanj i Sanja Vojvodić.

Somaratonci su takođe bili aktivni i na trkama te je je Milan Kovačić učestvovao na šestom jesenjem Fruškogorskom maratonu ,u organizaciji Planisko sportskog društva ''Železničar''. Na distancama od 25 i 10 kilometara učestvovalo je preko 400 učesnika. Milan je nastupio na kraćoj distanci od 10 kilometara sa preko 450 m visinske razlike i sa rezultatom sat vremena i šest minuta, osvojio šesto mesto u konkurenciji od preko 80 muških učesnika .

Nedelju dana ranije u nedelju 18. oktobra održana je ''Invictus Challenge'' trka takođe na Fruškoj gori gde je učešće uzelo preko 550 takmičara. Staza je, pored visokog uspona i klizavog terena, imala vrlo zanimljive prepreke među kojima je bilo i puzanje po blatu i preplivavanje jezera. Ovo je svim našim takmičarima bio prvenac učestvovanja u ovakvoj vrsti takmičenja Na ovoj izuzetno zahtevnoj i zanimljivoj stazi od 9 kilometara i 25 prepreka učestvovali su i predstavnici Atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'': Dragan Kasap, Vladimir Kesegić, Miroslav Liščevic, Dubravko Marić i Bojana Marić, koja je ujedno bila i najbolje plasirana od naših predstavnika.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.