Završena košarkaška sezona, Joker u višem rangu Završena košarkaška sezona, Joker u višem rangu
ponedeljak, 08 jun 2020 08:01

Završena košarkaška sezona, Joker u višem rangu

U skladu sa preporukama krovne međunarodne košarkaške organizacije FIBA, a na osnovu Pravilnika i Statuta Košarkaškog saveza Srbije, Upravni odbor KSS doneo je Odluku o završetku svih prvenstvenih košarkaških takmičenja u sezoni 2019/2020.

Košarkaška prvenstvena takmičenja u svim uzrasnim kategorijama smatraju se završenim danom proglašenja vanrednog stanja. Savez će preko komisije za takmičenje, a na osnovu utvrđenih rezultata svakog konkretnog takmičenja, utvrditi koji klubovi prelaze u viši rang za takmičarsku 2020/2021 sezonu. U upravo završenoj 2019/2020 takmičarskoj sezoni neće se primenjivati Pravilnik i Propozicije takmičenja koja definišu prelazak klubova u niži stepen takmičenja, osim klubova koji su isključeni iz takmičenja ili su odustajanjem od istog izgubili status učesnika. Kako se navodi u Odluci KSS-a, sva pitanja vezana za organizaciju i učešće klubova u narednoj 2020/2021 sezoni, biće uređeni posebnom odlukom UO KSS, a na predlog Komisije za takmičenje KSS i Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije (1. MLS).

Doneta je odluka i da od naredne takmičarske sezone Prva i Druga muška liga broje 16, dok će ženska takmičenja brojati 12 klubova.

Igraće se po dvostrukom bod sistemu. Određen je broj učesnika za Prvu mušku regionalnu ligu. U takmičenju od 16 ekipa, ako bude moguće biće dve teritorijalne grupe po osam ekipa, sa obaveznim plej – ofom i plej – autom (4+4). Takođe, UO KSS doneo je Odluku da se produžava rok za podnošenje zahteva za izdavanje dozvola za sezonu, do 1. jula, dok će Komisija za izdavanje dozvola o istim odlučivati do 25. jula.

Košarkaški klub Joker će od naredne sezone nastupati u višem rangu, Prvoj muškoj regionalnoj ligi – Sever.

Da podsetimo, Joker je sezonu u drugoligaškom regionalnom rangu završio na prvom mestu sa identičnim brojem bodova (31) kao i ekipa Dunava 2014 iz Apatina.

Izvor: somborsport.org

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...