sreda, 10 april 2024 05:24

Sombor: Država pomaže mladim sportskim preduzetnicima

U Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam navode da je u Sombor uloženo do sada 120.000.000 dinara i da je vraćena mogućnost da teretane i bolnice konkurišu za sredstva. Mladim sportistima preduzetnicima u Somboru znači podrška države, naročito zbog sve više momaka i devojaka koji se bave streetliftingom. 

Streetlifting je sve popularniji među mladima u Somboru, koji preferiraju ovakav vid treninga i kombinuju ga sa teretanom. Aktuelni srpski reprezentativac Jovan Mastilović iz Somora, koji nosi titulu 4. najspremnijeg čoveka na svetu, ističe da pomoć države mladim preduzetnicima u sportu i te kako znači kako bi što više mladih počelo da trenira i živi zdrav život.

Jovan Mastilović, reprezentativac i predsednik Streetlifting Srbija, kaže: "Država sve više prepoznaje potrebu da ulaže u sport, a nama će ovo dobro doći. Osim takmičenja, organizovaćemo i redovne humanitarne akcije".

Aleksandar Šutalo, juniorski prvak, reprezentativac Republike Srpske izjavio je: "Volim da dođem u Srbiju i nije mi teško da se organizujem kako bih pružio podršku prijateljima i bio učesnik takmičenja".

Milan Pašćan, aktuelni svetski prvak Streetworkouta iz Novog Sada: "Veoma je važno za mlade momke i devojke da imaju gde da kvalitetno treniraju, sport je način života, a mi smo zemlja koja ima najbolje".

Nenad Ivaniševć, pokrajinski sekretar za privredu i turizam: "Ovo je primer dobre prakse kako mladi mogu da se okupe oko ideje i pokrenu nešto novo i dobro za svoju generaciju. Ulagaćemo u razvoj sportske infastrukture kroz konkurse za mlade preduzetnike".

U resornom sekretarijatu navode da je vraćena mogućnost da teretane i bolnice konkurišu za sredstva, jer je zdrav način života važan, kao i oblasti zdravlja i sporta koji su u ekspanziji.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.