sreda, 03 april 2024 06:53

Sombor: Zajedničkim snagama pomažu starijim sugrađanima

Kako bi unapredili zdravstvenu i socijalnu zaštitu starijih sugrađana, Crveni krst, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja "Dr Đorđe Lazić" u Somboru potpisali su trojni ugovor o saradnji u cilju realizacije uspostavljanja koordinacije uslugama zdravstva i socijalne zaštite.

Zajedničkim aktivnostima radiće se na formiranju tima za procenu i koordinaciju potreba starijih, informisanju ciljne grupe o zdravstvenim preventivnim pregledima, pravima i uslugama socijalne zaštite i Crvenog krsta. Takođe, radiće se i na razvijanju svesti o potrebi preuzimanja brige i odgovornosti za sopstveno zdravlje, promociji intergeneracijske solidarnosti i socijalne uključenosti u zajednicu, te stvaranju mreže samopodrške – telefonski krugovi.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.