utorak, 02 april 2024 06:13

U Somboru održan 37. sajam zapošljavanja

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor ( NSZ), danas je u Sportskom centru „Soko“, održan 37. Sajam zapošljavanja koji je okupio preko 45 poslodavaca sa područja Sombora, Kule, Apatina, Odžaka, Subotice, Bačke Topole i drugih mesta. Za sugrađane koji su u potrazi za poslom, ponuđeno je više od 430 slobodnih radnih mesta iz različitih oblasti na koje mogu da se prijave, kao što su ugostiteljstvo, administrativni poslovi, tekstilna industrija, elektro industrija i drugo.

Ovogodišnji Sajam zapošljavanja posetili su i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić. Tokom obilaska štandova i razgovora sa poslodavcima, gradonačelnik Ratković je izjavio da je Sajam zapošljavanja izuzetno važan kako bi sugrađani koji traže posao imali priliku da razgovaraju sa više poslodavaca i potencijalno se zaposle.

„Za mene i za sve naše sugrađane ovo je sigurno najvažniji sajam, obzirom da će naši stanovnici moći ovde direktno da razgovaraju sa poslodavcima, a važno nam je da posle sajma vidimo koliko se naših sugrađana i zaposlilo. U toku sledeće nedelje ćemo potpisati jedan veliki ugovor o prodaji zemljišta u Industrijskoj zoni tako da očekujemo na sledećem Sajmu zapošljavanja da imamo još jednog velikog poslodavca čime ćemo u značajnoj meri omogućiti našim sugrađanima da dođu do posla. Imamo izvanrednu saradnju sa NSZ i samo u ovoj godini kroz politiku zapošljavanja ćemo zaposliti oko 96 naših sugrađana kroz javne radove i samozapošljavanje, za šta smo iz budžeta izdvojili oko 24 miliona dinara i nastavićemo da radimo u tom smeru. Očekujemo građane da se jave i na ostale mere za zapošljavanje koje Grad i NSZ nude, a cilj nam je da zajedno smanjimo broj nezaposlenih u našem gradu“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije, Zoran Martinović, istakao je da se ovakvim sajmovima i kroz sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja broj nezaposlenih u poslednjih deset godina značajno smanjio.

„Današnji sajam nam pokazuje da postoji velika tražnja od strane poslodavaca za velikim brojem profila i zaista, ovo je šansa da svi oni koji aktivno traže posao mogu i da ga pronađu. Ovo je prilika da se poslodavci i nezaposlena lica direktno povežu i da poslodavci mogu od velikog kruga ljudi koji je na sajmu izabrati one koji su za njih najprihvatljiviji, ali i da nezaposlena lica provere svoje kompetencije, veštine i znanja kod velikog broja poslodavaca. Ovakvi sajmovi na nivou cele Republike Srbije su doprineli tome da se broj nezaposlenih prepolovi u odnosu na period od pre deset godina i verujem da će taj broj biti još manji u narednom periodu“, izjavio je Martinović.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.