utorak, 02 april 2024 06:13

U Somboru održan 37. sajam zapošljavanja

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor ( NSZ), danas je u Sportskom centru „Soko“, održan 37. Sajam zapošljavanja koji je okupio preko 45 poslodavaca sa područja Sombora, Kule, Apatina, Odžaka, Subotice, Bačke Topole i drugih mesta. Za sugrađane koji su u potrazi za poslom, ponuđeno je više od 430 slobodnih radnih mesta iz različitih oblasti na koje mogu da se prijave, kao što su ugostiteljstvo, administrativni poslovi, tekstilna industrija, elektro industrija i drugo.

Ovogodišnji Sajam zapošljavanja posetili su i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić. Tokom obilaska štandova i razgovora sa poslodavcima, gradonačelnik Ratković je izjavio da je Sajam zapošljavanja izuzetno važan kako bi sugrađani koji traže posao imali priliku da razgovaraju sa više poslodavaca i potencijalno se zaposle.

„Za mene i za sve naše sugrađane ovo je sigurno najvažniji sajam, obzirom da će naši stanovnici moći ovde direktno da razgovaraju sa poslodavcima, a važno nam je da posle sajma vidimo koliko se naših sugrađana i zaposlilo. U toku sledeće nedelje ćemo potpisati jedan veliki ugovor o prodaji zemljišta u Industrijskoj zoni tako da očekujemo na sledećem Sajmu zapošljavanja da imamo još jednog velikog poslodavca čime ćemo u značajnoj meri omogućiti našim sugrađanima da dođu do posla. Imamo izvanrednu saradnju sa NSZ i samo u ovoj godini kroz politiku zapošljavanja ćemo zaposliti oko 96 naših sugrađana kroz javne radove i samozapošljavanje, za šta smo iz budžeta izdvojili oko 24 miliona dinara i nastavićemo da radimo u tom smeru. Očekujemo građane da se jave i na ostale mere za zapošljavanje koje Grad i NSZ nude, a cilj nam je da zajedno smanjimo broj nezaposlenih u našem gradu“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije, Zoran Martinović, istakao je da se ovakvim sajmovima i kroz sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja broj nezaposlenih u poslednjih deset godina značajno smanjio.

„Današnji sajam nam pokazuje da postoji velika tražnja od strane poslodavaca za velikim brojem profila i zaista, ovo je šansa da svi oni koji aktivno traže posao mogu i da ga pronađu. Ovo je prilika da se poslodavci i nezaposlena lica direktno povežu i da poslodavci mogu od velikog kruga ljudi koji je na sajmu izabrati one koji su za njih najprihvatljiviji, ali i da nezaposlena lica provere svoje kompetencije, veštine i znanja kod velikog broja poslodavaca. Ovakvi sajmovi na nivou cele Republike Srbije su doprineli tome da se broj nezaposlenih prepolovi u odnosu na period od pre deset godina i verujem da će taj broj biti još manji u narednom periodu“, izjavio je Martinović.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.