utorak, 26 mart 2024 06:13

Svečano otvaranje izložbe “Crteži” u Maloj galeriji somborskog Kultunog centra

 

U utorak, 2. aprila, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Crteži”, umetnika Dušana Stošića, s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 26. aprila.

Kolaži predstavljeni ovde deo su te kućeg ciklusa na kojem radim od 2015.Nastaju kombinovanjem različitih materijala na papiru (papir, olovke i flomasteri, akrilna boja, gvaš, lepak, sprej, karton, lepljive trake, ostaci i tragovi svakodevih proizvoda koje koristimo). Inspirisan sam savremenom kulturom, vizuelnom komunikacijom, medijima i digitalnim sadržajima, relacijama, urbanim kontekstima. Kolaž je tehnika koja najbliže određuje ideju i karakter radova i u konceptualnom i u tehničkom smislu. Kolažiranje kao vizuelna komunikacija i iskustvo zasićeno preklapanjima, šumovima, humorom, apsurdima, otporom. Dinamični tragovi malih slučajnih ili programiranih relacija.Umetnički radovi koji stvaraju prostor za komunikaciju

Dušan Stošić (1977) Dilomirao 2003. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek Vajarstvo. Izlagao više puta samostalno (Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Niš …). Član ULUV-a, živi i radi u Novom Sadu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.