utorak, 26 mart 2024 05:43

Zaposleni somborske bolnice organizovali akciju za poboljšanje uslova boravka pacijentkinja

Sestrinstvo Odeljenja ginekologije 2 u Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" u saradnji sa reciklažnom firmom organizuju akciju prikupljanja sredstava na tom bolničkom odeljenju.

Iako je u somborsku bolnicu u prethodnom periodu ulagano u medicinsku aparaturu, ali i u rekonstrukciju porodilišta uz pomoć državnih sredstava i donacija, sestrinstvo Odeljenja ginekologije 2 pokrenulo je novu akciju kako bi se ovo odeljenje adaptiralo.

"Cilj ove akcije jeste da se ostatak ginekologije, pored porodilišta koje je renovirano i rekonstuisano pre dve godine, dakle, da se ostatak ginekologije, koji podrazumeva odsek rizične trudnoće, operativne ginekologije, konzervativne ginekologije… da se osveži, da se zanove određeni aparati, instumenti i slično. Uz pomoć naših građana mi to i možemo da uspemo", Istakla je dr Milica Lazić, ginekolog - akušer u Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" u Somboru.

Akciji prikupljanja elektronskog otpada ličnim donacijama priključili su se zaposleni u dopisništvu RTV u Somboru.

"Dopisništvo RTV koje pokriva Zapadnobački okrug odazivalo se više puta ovakvim akcijama. Između ostalog, učestvovali smo u doniranju obroka za porodice, takođe kada smo donarali garderobu… a ovog puta smo rešili da se priključimo akciji. Drago mi je što su sve kolege iz dopisništva, svih osam zaposlenih, učestvovali u ovoj akciji" , objasnila je Vesna Milanović Simičić, šef dopisništva RTV u Somboru.

"Kao neko ko je zaposlen u somborskoj bolnici i kao neko ko radi kao honorarni snimatelj za RTV, izuzetna mi čast i drago mi je što učestvujem u ovoj ekološko-humanitarnoj akciji prikupljanja elektronskog otpada za ginekološko odeljenje. Ova akcija ima za cilj uklanjanje otpada i recikliranje a sa druge strane i stvaranje boljih uslova kako za pacijente tako i za osoblje bolnice", istakao je Dragan Mutić, snimatelj RTV

"Ovo je jedna od najlepših ideja koja je u poslednje vreme pokrenuta I koja stvarno ima humanitarni karakter kako bi smo zajednički pomogli ginekologiji" rekao je, između ostalog, Siniša Ajduković, E- Reciklaža iz Apatina.

Akcija je doslovno spoj lepog i korisnog te građani mogu da doniraju svoj elektronski i električni otpad, koji će na kućnoj adresi preuzeti reciklažno preduzeće a prikupljena sredstva biće usmerena na Odeljenje ginekologije 2 Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.