utorak, 26 mart 2024 06:08

Bogdan Nikolić (ARK Somaraton) šampionski u Novom Sadu

Sezona trka u 2024. godini nastavljena je proteklog vikenda na uličnim i planinskim trkama. U Novom Sadu održano je 31. izdanje polumaratona koje se tradiconalno održava u martu mesecu. Više od hiljadu učesnika učestvovalo je u nekoj od tri distance na 5, 10 ili 21 kilometar kao i u disciplinama nordijskog hodanja. Bogdan Nikolić pobedio je u disciplini nordijsko hodanje na 10 kilometara i tako doneo prvu šampionsku titulu u nordijskom hodanju za Atletsko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ iz Sombora.

Polumaratonsku distancu od 21 kilometar po vema hladnom i kišovitom vremenu od Somboraca najbrže uz lični rekord istrčao je Robert Lalić, a od dama najbrža u Novom Sadu u veoma jakoj konkurenciji bila je Tijana Kabić. Polumaraton su istrčali i Nedeljko Katić, Zorica Kulić, Zoran Nikolić, Arpad Šarkezi, Damir Milankov i Boško Jerković. Trku na 10 kilometara istrčali su Tijana Odobašić Danica Grujić Firanj, a najkraću distancu na 5 kilometara Lana i Branko Nenadić.

Takođe u nedelju ali na Divčibarama je održana trka ‘‘Divča Winter Trail‘‘. Prva od sedam trka u organizaciji ‘’West Serbia Trails’’-a. Trka je okupila nesto vise od 500 trkača koji su mogli da biraju izmedju dve trke. Prva trka je bila 10 kilometara sa 470 metara uspona gde je učešće uzeo član Ark ‘’Somaraton’’ Sombor Daniel Šokac, a druga trka je bila na 15 kilometara sa 640 metara uspona gde su trčali Miroslav Liščević, Monika Maunić i Damir Ivković. Ono sto je zanimljivo za trku jeste da je sat vremena pre starta poceo da pada sneg i u potpunosti opravdao svoj naziv ‘’Winter trail’’.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.