subota, 23 mart 2024 06:25

Održana promocija monografije „Krug života i smrti: Katalog prstenja iz srednjovekovne arheološke zbirke Gradskog muzeja Sombor”

U  Gradskom muzeju Sombor je 21. marta održana promocija monografije čiji je autor Viktorija Uzelac, viši kustos arheolog.

21. marta je u našem Muzeju održana promocija monografije Krug života i smrti: Katalog prstenja iz srednjovekovne arheološke zbirke Gradskog muzeja Sombor čiji je autor Viktorija Uzelac, viši kustos arheolog.
Pored autorke o značaju ove monografije sa muzeološkog stanovišta govorila je Divna Gačić, muzejski savetnik arheolog muzeja Grada Novog Sada, dok su o izazovima i radu na dizajnu monografije govorili Aleksandra Radivojević i Marko Aleksić (Ayako Studio).

Ovo novo dvojezično izdanje Gradskog muzeja Sombor pruža prikaz veoma brojnog, tipološki i hronološki raznovrsnog prstenja, sa različitih lokaliteta, koje poseduje arheološka srednjovekovna zbirka Gradskog muzeja Sombor.
Promocija monografije

U okviru studijske arheološke izložbe Gradskog muzeja Sombor bila je predstavljena i manja celina Krug života i smrti — prstenje iz srednjovekovne arheološke zbirke Gradskog muzeja Sombor koja je ovim promotivnim i dobro opremljenim izdanjem upotpunjena na najbolji način.

Monografija je odštampana sredstvima Ministarstva kulture Republike Srbije na konkursu iz oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja muzejskim nasleđem u 2023. godini.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.