nedelja, 17 mart 2024 08:32

PRIVODE SE KRAJU RADOVI KOD BIVŠEG „PROKUPCA“ Novi parking u srcu grada

Gradu koji trenutno raspolaže sa 1.240 parking mesta i kojem, prema procenama stručnjaka, nedostaje još toliko mesta za parkiranje, svaki novi prostor predstavlja olakšanje kada je u pitanju nesmetano funkcionisanje saobraćaja u užem jezgru.

Zato su Somborci prvih decembarskih dana prošle godine dočekali sa olakšanjem početak radova na izgradnji novog parking-placa na prostoru nekadašnjeg „Prokupca“ na Vencu Vojvode Petra Bojovića.

Mada se očekivalo da će radovi na ovom parkingu, koji bi trebao da vozačima obezbedi novih 80 parking mesta na samom obodu pešačke zone u strogom centru grada, biti završeni na proleće, povoljne vremenske prilike odnosno raniji početak građevinske sezone omogućio je da je u ovom momentu već završeno postavljanje prvog, nosećeg sloja asfalta. Radnicima „Džimi komerca“ iz Prigrevice koji izvode radove predstoji u narednim danima da završe i habajući sloj asfalta, nakon čega će se postaviti vertikalna i horizontalna signalizacija, a ceo prostor će biti oplemenjen i urbanim zelenilom.

Problem parkiranja na obodu strogog centra grada je pre godinu i po dana tek donekle ublažen izgradnjom novih 65 parking mesta na Staparskom putu, kao i prošlog leta završenim novim kružnim tokom na raskrsnici venaca Vojvode Stepe Stepanovića i Vojvode Petra Bojovića te Ulice Arsenija Čarnojevića. Ove godine izgrađenih desetak parking mesta na ovoj raskrsnici je tim bilo važnije, jer je konačno rešilo i problem roditeljima koji donose decu u vrtić Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ koji se nalazi na ovoj raskrsnici.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.