subota, 16 mart 2024 04:40

Uručeni ugovori za mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Sombora

U Velikoj sali u zgradi Županije, danas su svečano uručeni ugovori građanima o dodeli sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zajednica i stanova na teritoriji grada Sombora. Grad Sombor je i ove godine učestvovao na javnom pozivu za dodelu subvencija za finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zgrada i stanova, koji sprovode jedinice lokalne samouprave. Zahvaljujući Ministarstvu rudarstva i energetike obezbeđeno je 6,5 miliona dinara, a u gradskom budžetu opredeljen je još toliki iznos, tako da je ove godine za ove mere obezbeđeno ukupno 13 miliona dinara.

Ugovore je sugrađanima uručio gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je istakao da je zadovoljan zainteresovanošću građana za učešće na ovom konkursu i da će se uskoro raspisati novi konkurs kako bi i ostali sugrađani mogli da konkurišu.

„Istinski mi je učinjena čast da vam se obratim danas, obzirom na činjenicu da ćemo zahvaljujući zajedničkim naporima svih zajedno i udruženim sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike u nacionalnom programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova; i Grada Sombora, uspeti, pre svega, da poboljšamo kvalitet života 97 porodica sa teritorije našeg grada i obezbedimo vam viši stepen ostvarenog komfora i standarda življenja. Zaista sam zadovoljan dobrim i pozitivnim reakcijama naših sugrađana koji su na ovakav način učinili pozitivan pomak, ne samo u smislu ušteda u sopstvenom domaćinstvu, već i svojim direktnim dugoročnim doprinosom ekologiji i zaštiti životne sredine. Na kraju, želim da se zahvalim svima vama što pratite rad gradskih službi i organa i što se na ovakav način uključujete u zajedničke projekte i aktivnosti i činite da budete efikasni, a mi vama pouzdani partneri“, rekao je gradonačelnik Ratković u svom obraćanju.

Na javnom pozivu za mere energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zgrada i stanova, 97 građana ostvarilo je pravo na subvenciju za potrebe zamene stolarije na svojim domovima, zamene postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju efikasnijim kotlom na gas, ugradnje termoizolacije, solarnih panela i drugo.

Grad Sombor učestvuje treću godinu za redom na ovom konkursu i do sada je više od 330 porodica ostvarilo pravo na subvenciju i učinilo svoj životni prostor energetski efikasnijim, a sa tom podrškom će se nastaviti i u narednom periodu na zadovoljstvo svih naših sugrađana.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.