sreda, 13 mart 2024 07:06

Sombor: Foto-kino klub "Rada Krstić" među najstarijima u Srbiji

Prva klupska izložba somborskog Foto kluba održana je davne 1905. godine, sa preko 500 prijavljenih fotografija iz Srbije i tadašnje Austrougarske monarhije. U međuvremenu je organizovano 65 izložbi, poput poslednje u Gradskom muzeju u Somboru, a ovaj Foto klub upisan je među najstarije u Srbiji. 

Za dobru fotografiju potrebna je veština i smisao da se ovekoveči dobar momenat, kažu učensinici 65. izložbe somborskog Foto kluba i dodaju da je u datom momentu za dobru fotografiju važno biti na licu mesta.

"Fotografija je moja prva ljubav. Ova koju je izabrao selektor nastala je kada sam sa koleginicom snimao priču o sudaru vozova kod Ratkova. Pored kamere, uvek sa sobom nosim i foto-aparat i često zabeležim interesantne momente", rekao je fotograf i snimatelj RTV Srđan Ačanski.

"Uvek se rado odazovemo kolegama iz Srbije da dođemo na njihove izložbe. Ovde se mogu videti odlične fotografije zabeležene okom mladih fotografa", kazao je fotograf iz Baje u Mađarskoj Adam Peter.

Vreme najnovijih tehnologija ne može da zameni smisao fotografije nastale u realnom vremenu, napominje Vojislav Vuković, sekretar Foto saveza Srbije.

Dušan Kozoderović, predsednik Foto kluba "Rada Krstić" u Somboru, ističe da im je prioritet rad sa mladima.

Fotografije 65. izložbe Foto-kino kluba "Rada Krstić" i 9. izložbe fotografija stanovnika Zapadnobačkog okruga mogu se videti do 26. marta u Gradskom muzeju u Somboru.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Još od drevnih civilizacija poput Egipta, Kine, Indije i Japana, brojevi su bili povezani s magičnim moćima i smatralo s...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.