četvrtak, 07 mart 2024 05:34

Šta Sombor i njegovi gosti dobijaju uvođenjem prvih turističkih kartica

Grad Sombor će prvi u Srbiji turistima, ali i drugim zainteresovanim, ponuditi turističku karticu. Ideja je da se kupovinom jedne kartice omogući ulazak u razne ustanove kulture i obezbede popusti na turističkim lokacijama.

Posetioci će u okviru ovog programa moći da obiđu turističke lokacije, a ovako objedinjenoj ponudi se mogu priključiti i preduzetnici i ugostitelji . Te pogodnosti će ostvariti tako što će biti deo jedinstvene turističke kartice pod nazivom „Sombor siti kard".

"Kroz kupovinu jednog proizvoda, jedne kartice omoguće sebi ulazak u gradski muzej, galeriju "Milan Konjović", u Muzej Podunavskih Švaba, Muzej Batinske bitke, dobijaće određeni popust na kupovinu pozorišnih karata kao i mogućnost da u okviru te iste cene ulaznice posete zgradu Županije i vide čuvenu sliku "Bitka kod Sente", kao i da se provozaju fijakreom centralnim gradskim ulicama i vencima", kaže Branislav Svorcan, pomoćnik načelnika odeljenja za privredu i turizam.

Razvoj turističke ponude u Somboru na ovaj način podržava i Program Ujedinjenih nacija za razvoj. Oni su promociju nazvali „domaćinski turizam".

"Napravili smo jedan paket ponuda, takvih usluga gde zaista možete da osetite onu pravu supu iz Vojvodine, onu žutu supu gde možete da vidite autentična umetnička dela koja su odavde potekla, gde možete da prošetate gradskim trgovima na svežem vazduhu, da vidite tu lepu arhitekturu i da odete kući puni utisaka da ste zaista videli i doživeli nešto lepo autentično i vama ono što prija duši", kaže Jelena Manić Petronikolos iz Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Turistička kartica je nedavno predstavljena na sajmu turizma u Beogradu. Kartica će biti dostupna na portalu domaćeg turizma, kao i na interaktivnim terminalima u Somboru.

Izvor: RTS

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.