sreda, 06 mart 2024 22:38

Promocija romana "Pesma o tri sveta" Vladimira Pištala u Gradskoj biblioteci u Somboru

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” organizuje promociju romana "Pesma o tri sveta" Vladimira Pištala, u ponedeljak, 11. marta 2024. godine sa početkom u 18 časova.

"Knjiga o ženi, o Boki, o svetu.

Pesmu o tri sveta vodi velika i hrabra mašta. Ona pravi širok kulturološki zahvat, od baroka – doba ranog prosvetiteljstva, masovnog ropstva i građenja svetskog sistema, pa sve do Napoleonovog osvajanja Perasta.
Pesma o tri sveta vraća glas ženi izbačenoj iz istorije.

Srpska književnost nema junakinju sa kojom se tako lako identifikovati kao što je Ozana Bolica."

Vladimir Pištalo, romanopisac i pripovedač, aktuelni upravnik Narodne biblioteke, dobitnik je NIN-ove nagrade, nagrade „Meša Selimović” i nagrade „Borisav Stanković”. Za roman Pesma o tri sveta dobio je nagrade „Beskrajni plavi krug” i „Dr Špiro Matijević“.

U programu će uz autora učestvovati pisac Nenad Šaponja, u ime izdavača Agora iz Novog Sada, i Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”.

Program će biti održan u sali Dečjeg odeljenja „Karlo Bijelicki”, a početak je zakazan za 18.00 časova.

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.