nedelja, 25 februar 2024 06:49

Naložena posebna veštačenja za krvavog ubicu iz Apatina: Ubio baku svoje poznanice, pobegao, a onda ga je jedna stvar ODALA

Apatinac P. B. (28) koji se sumnjiči da je izvršio surovo ubistvo starice Bosiljke Miljanović (83) u njenoj porodičnoj u Apatinu, a inače bake svoje drugarice iz škole, danas se na glavnom pretresu u Višem sudu u Somboru izjašnjavao o krivici, a svoje viđenje su dali i veštak, kao i svedok oštećena J. M.

Kako "Blic" saznaje, glavni pretres koji je održan danas praktično je počeo iznova, zbog izmene u sastavu veća.

- Nakon izlaganja optužbe, izjašnjavanja optuženog i uvodnih izlaganja, u okviru dokaznog postupka saslušan je optuženi P. B. te je dalje saslušan veštak, dipl. inženjer tehnologije, svedok oštećena J. M. - navela je za "Blic" portparolka Višeg suda u Somboru, Manela Operta Podunavac.

Biće urađeno trasološko - sudsko - medicinsko veštačenje

U daljem toku dokaznog postupka pročitana je i pisana dokumentacija iz spisa predmeta koja predstavlja dokaze, te je na istom glavnom pretresu doneto rešenje kojim će se odrediti kombinovano trasološko - sudsko - medicinsko veštačenje.

- Određeno je da će naredni glavni pretres biti zakazan nakon prijema nalaza i mišljenja navedenog veštačenja, a na isti će biti pozvani i veštaci SZB Beograd, kao i svedok D. N. - dodala je Operta Podunavac.

Takođe, pritvor prema P. B. produžen je rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru od 02. februara 2024. godine do dalje odluke suda, a najduže do 07.04.2024. godine.

Detalji zločina lede krv

Kako mu se stavlja na teret, postoji osnovana sumnja da je P. B. lišio života 83-godišnju Bosiljku iz koristoljublja, na svirep i podmukao način, zadajući joj više uboda nožem po telu od kojih je ona zadobila 15 ubodnih rana i posekotina i od kojih je preminula, pri čemu je trpela bolove jakog intenziteta i jake psihičke patnje.

Podsetimo, kako je "Blic" ranije pisao, kod P. B. u kući pronađeni su krvav duks, farmerke i obuća koje je imao na sebi prilikom zločina. Nož kojim je ubio staricu nađen je na mestu zločina i to je bio krucijalni trag nakon detaljnog veštačenja oružja koji je doveo do hapšenja svirepog mladića.

Krug osumnjičenih sužen je nakon što je otkriveno da je ubica na mesto zločina došao crvenim puntom, a da je DNK analiza oružja kojim je počinjen zločin potvrdila sumnje policije da je reč o P. B. koji je inače poznanik iz škole unuke pokojnice.

Kako navode iz Višeg suda, za krivično delo koje je počinio 28-godišnjak iz Apatina zaprećena je zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.