subota, 24 februar 2024 07:08

„Čudesni svet orhideja“ knjiga Juliane Knežević iz Svetozara Miletića.

„Ima nečeg domišljatog i nebiljnog u njihovoj odlučnosti da prežive, u njihovoj veštini da se služe prevarom, u genijalnosti kojom zavode ljudska bića već nekoliko stotina godina“ – to je taj „Čudesni svet orhideja“ koji je otkrila Juliana Knežević iz Svetozara Miletića.

Na više dve hiljade stranica, Juliana Knežević iz Svetozara Miletića, sabrala je svoje višedecenijsko iskustvo u negovanju i proučavanju orhideja. Dve ljubavi - prema orhidejama i putovanjima, spojila je u jednu i tako obišla Evropu, Aziju deo Afrike.

Orhideja je veliki izazov i to je Julianu motivisalo na istraživanja koja je uz brojne iskustvene preporuke podelila na svojim stranicama.

„Izazov je, u stvari, da jedna biljka poput orhideje, dobije svoj novi pupoljak i cvet“ objašnjava Juliana.

Od 25000 vrsta orhideja u Srbiji što u prirodnom a što kao sobne, uspeva oko pedesetak vrsta orhideja. Najrasprostanjenija je vrsta je falenopsis.

Od Maroka, Indonezije, Balija, Skandinavije preko Turske sve do Afrike, Julijanin put orhideja vodi dalje preko okeana.

Putovanja će obogatiti „Čudesan svet orhideja“ Juliane Knežević a njena knjiga, nada se, naći će put ka izdavaču.

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.