subota, 24 februar 2024 07:06

NAJAVLjENE NOVE CENE KOMUNALNIH USLUGA Grejanje skuplje 15 odsto

Inflacija i opšti rast cena nije zaobišao ni Somborce, pa su nedavno članovi Gradskog veća dali zeleno svetlo javnim komunalnim preduzećima u vlasništvu grada da revidiraju naviše cene svojih usluga. Naime, nadzorni obori početkom januara predložili su nove cenovnike usluga somborskih JKP „Energana“, „Vodokanal“, „Čistoća“, „Prostor“, „Parking servis“ i bezdanskog „Vodovoda“.

Najneprijatnije će novim cenovnicima biti iznenađeni korisnici sistema daljinskog grejanja, odnosno usluga JKP „Energana“ koje će drugi put za manje od godinu dana korigovati cene isporuke toplotne energije za preko 4.000 stambenih jedinica. Kako se može videti u predlogu odluke, isporuka toplotne energije po mernom mestu stajaće 8,92 dinara po kilovat času, što je za 1,2 dinara ili nepunih 15 odsto više nego do sada. Takođe, biće uvećan i fiksni deo troškova i to za devet odsto na 49,49 dinara po kvadratnom metru grejanog prostora.

Nešto manji rast cena odobren je javnim komunalnim preduzećima „Čistoća“, „Prostor“, „Vodokanal“ i „Vodovod” Bezdan u kojima se traži rast cena usluga za devet odsto, dok su za svega pola procentnog poena manje, svoje cene podigli i u JKP „Parking servis“. Tako će kubik vode za domaćinstva, u Somboru i naseljenim mestima priključenim na gradski sistem za snabdevanje pijaćom vodom, koštati skoro 80 dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, dok će iznošenje smeća od marta biti skuplje za pola dinara po kubiku, što je u konačnom obračunu 6,11 dinara.

U zavisnosti od zone, zauzimanje parking mesta za jedan sat će poskupeti za tri do pet dinara, dok će dosadašnja cena uklanjanja nepropisno parkiranog putničkog vozila „paukom“ i odnošenja na depo ovog JKP od 6.898 dinara biti uvećana za nepunih 500 dinara. Na žalost ni najtužniji događaji za svaku porodicu nisu ostali pošteđeni poskupljenja, pa će usluga sahranjivanja u režiji JKP „Prostor“ od marta stajati čak 13.412 dinara.

Izvor:Dnevnik

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.