četvrtak, 22 februar 2024 06:44

Radovi na izgradnji lokalnog puta od Bačkog Monoštora do Kupusine u završnoj fazi

Radovi na izgradnji lokalnog puta na odbrambenom nasipu od Bačkog Monoštora do Kupusine privode se kraju.

U toku su radovi na asfaltiranju gornjeg habajućeg sloja asfalta, koji se radi u dužini od 5,3 kilometra i širine 5,5 metara, a kada bude završen, uz 5,3 kilometra koji su urađeni u delu opštine Apatin, omogućiće brži i bolji transport ljudi, robe i usluga u ovom delu Zapadnobačkog okruga i lakši pristup graničnim prelazima.

Tokom posete gradilištu, gradonačelnik Ratković se upoznao sa radovima na ovom izuzetno značajnom putu, te u razgovoru sa pokrajinskim poslanikom dr Daliborom Forgićem, predstavnicima Mesne zajednice „Bački Monoštor“ i nadzornog organa ispred JKP „Prostor“ Sombor, poručio da će Grad nastaviti sa ulaganjem kako u ovo, tako i u ostala naseljena mesta kako bi se zadovoljile potrebe naših sugrađana i obezbedio bolji životni standard.

„Stekli su se vremenski uslovi da se radovi na asfaltiranju ovog puta nastave. Danas je planirano da se završi asfaltiranje dela puta od Bačkog Monoštora do vikend naselja Adice, a posle toga se nastavlja do opštine Apatin. Ovo je izuzetno važan put kako za transport robe, usluga i ljudi, tako i za brži pristup graničnim prelazima. Kada se završi sa završnim slojem asfalta, preostaje još da se urade bankine, horizontalna signalizacija i da mi kao Grad uradimo odbojne ograde na krivinama koje se nalaze na ovoj trasi puta. Pored održavanja i rekonstrukcije postojećih državnih i lokalnih puteva, radimo na izgradnji novih. U ovoj godini nas očekuje nastavak radova na putu od Riđice do Rastine koji će povezati ova dva naseljena mesta, a završili smo jedan veliki projekat izgradnje nove saobraćajnice od Stapara do Sivca. Želim da se zahvalim Pokrajinskoj vladi na podršci i ulaganju u naš grad i raduje me što će i ovi radovi uskoro biti gotovi, a svakako ćemo nastaviti sa ulaganjem u infrastrukturu i sve druge oblasti u interesu naših sugrađana“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Projekat izgradnje puta od Bačkog Monoštora do Kupusine finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Grad Sombor, a izvođač radova je „Ekstra Auto Transport“ d.o.o. Vrbas.

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.