petak, 15 decembar 2023 05:26

Sednica Gradskog veća Sombora: Prihvaćen nacrt budžeta za 2024. godinu

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 184. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 15 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće je utvrdilo predlog Odluke o budžetu Grada Sombora za 2024. godinu. Prema ovom predlogu, budžet se planira sa razvojnim karakterom sa značajno povećanim kapitalnim ulaganjima, što će obezbediti zadržavanje određene neophodne dinamike investicione aktivnosti i samim tim omogućiti nastavak privrednog rasta. Očekivani ukupni prihodi za 2024. godinu iznose 4.988.796.000 dinara, a najveći udeo u prihodima zauzimaju porezi. Iz budžeta za narednu godinu, najviše sredstava će se izdvojiti za komunalnu oblast ( 34,57%) i društvene delatnosti ( 25,67%).

Članovi Gradskog veća su utvrdili predlog Odluke o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije za uspostavlјanje rada Lemeške banje u Svetozar Miletiću. Lemeška banja raspolaže sa prirodnom lekovitom vodom, prirodnim lekovitim blatom i blagotvornim lekovitim klimatom koji predstavlјaju tri najbitnija prirodna lekovita činioca čiji su pozitivni efekti po zdravlјe naučno dokazani i potvrđeni u dugoj balneološkoj praksi. U prethodnom periodu Grad Sombor i Pokrajinska vlada su izradili nekoliko dokumentacija vezanih za analize i opravdanost realizacije ovog projekta, a prema prvim idejnim planovima, banjski kompleks bi obuhvatao: blatni blok, bazenski kompleks, obuhvaćen spa/inhalacioni blok, centar za masažu, centar za lepotu i kinezi – fitnes salu.

Gradsko veće je prihvatilo ponudu JKP „Vodokanal“ Sombor za izgradnju kanalizacije otpadnih voda u delu Prijedorske ulice i ulici Radivoja Koraća u Somboru.

Na 184. sednici, usvojen je predlog Komisije za izbor korisnika pomoći za pobolјšanje uslova stanovanja pripadnika romske nacionalne manjine na teritoriji grada Sombora u 2023. godini. U skladu sa Kriterijumima i tekstom Javnog poziva, Komisija je sačinila predlog za dodelu sredstava korisnicima koji ispunjavaju uslove u ukupnom iznosu od 1,3 miliona dinara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.